-
Çekişmeli boşanma
Merhabalar. Ben 5 senelik evliyim. Eşimin beni aldattigini ogrendim. Mesajlarini yakaladim. Hamileydim ve bu sebepten erken dogum yaptim. Ögrendigime gore diger bayanda 5-6 aylik hamileymis.Ama esim israrla boyle.bi bayanin olmadigini beni aldatmadigini soyluyor.Bende israrla bosanmak istiyorum.Ama israrla anlasmali bosanmak istiyo.bende cekismeli bosanmaya dava acicam. Esyalarimi gidip evden almak istedim annemde kaliyorum o gunden beri cunku ama esylarimi vermiyo.sonucta gidip.kendi ceyimizi almak en dogal hakkim ama.Ya anlasmali bosanmayi kabul edersin ole alirsin esyalari diyo ya da mahkeme ne zaman biter o zaman alirsin diyo. Benim bu durumda ne gibi haklarim var. Esyalarimi gidip polis yardimiyla falan alamam mi. Bide bu.aldatma icin ne gibi haklarim dogar. Ben hamileyken daha evliyken aldatilip bide ustune diiger bayan hamile olup onunla yasamaya baslancak buyuk ihtimal ama inkar ediliyo herseye ragmen. Nasil bi yol izlemem lazim.simdiden tesekkurler
-
Cevap: Çekişmeli boşanma
Eğer velayet, mal paylaşımı, nafaka ve tazminat bakımından hak ettiklerinizi alacaksanız çekişmeli boşanma için ısrar etmekte çok büyük bir fayda görmüyorum. İkiniz de boşanmayı istediğinize göre önemli olan boşanmanın sonuçları hakkında da anlaşmak. Çekişmeli boşanma uzun ve her iki taraf için de yıpratıcı bir süreçtir. Ancak velayet, mal paylaşımı, nafaka ve tazminat bakımından talepleriniz karşılanmadığı zaman başvurulmalıdır.
Davanızı avukat yardımıyla açmanız hak kayıplarınızı önleyecektir.
-
Iki tarafta istiyo bosanmak ama karsi tarafin aldatmasi diger bayanin hamile oldugu ogrenilmesin diye anlasmali istiyo ama.hic bir sekilde bana ne tazminatimi ne dugunde takilan takilarin tamamini bana verme taraftari degil anladamadik.nafakayi bile elden kendi vermek istiyo. Peki esyalarimi gidip alma konusunda ne onerirsiniz. Bi tedbir koydurma hakkim ya da gidip polis yardimiyla alabilmr imkanim var mi. Ya da nasil bi yol izlemeliyim
-
Bu tarz konuların forumlarda alenen konuşulması doğru değil. Her kişi için farklı yollar denenebilir.
Ancak bunları burada yazmak aynı zamanda kötü niyetli karşı tarafa bu yolları etkisiz hale getirme fırsatı verir.