Babamın tek oğluyum 1 dairesi var satabilir mi ?
Arkadaşlar annem babam ayrı ben 6 yaşından belli annemle kalıyorum beni annem büyüttü baktı babamda hiç evlenmedi üstüne ait bir tane evi var ve o evin benim hakkım olduğunu düşünüyorum şuan 16 yaşındayım benden izinsiz evi satabilir mi ? Amcamlar muhtemelen evi onun elinden almaya çalışacaktır bana kalmasın diye ki hiçbiriylede görüşmüyorum yıllardır babamda dahil sizce kağıt vs imzalatıp evi elinden alabilirler mi ?
Cevap: Babamın tek oğluyum 1 dairesi var satabilir mi ?
Ev babanızın ve babanız hayatta, yani o ev ile ilgili herhangi bir hak sahibi değilsiniz şu anda. Evin sahibi olan babanız evi satabilir de , devredebilir de, bağışlayabilir de, o hayatta ike n yaptığı işlemlerle ilgili herhangi bir izin almak, onayınıza başvurmak gibi bir zorunluluğu yok.
Ancak babanızın vefatından sonra mirasçısı olarak hak sahibi olduğunuzda, eğer dediğiniz gibi amcalarınıza vs , sizden mal kaçırmak için devredilmiş olursa dava açarak işlemin iptalini veya en azından saklı payınızın teslimini isteyebilirsiniz.
Babanız hayatta olduğu sürece mallarını dilediği gibi kullanır, dilediği zaman satabilir.
Babanız hayatta olduğu sürece henüz mirasçı olmadığınız için miras hakkınız da yok.
Eğer bu işlemin size miras bırakmamak, sizden miras kaçırmak için yapılması söz konusu ise vefatından sonra muvazaa nedeniyle tapu iptali davası açarak hakkınızı alabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Babanız hayatta olduğu sürece mallarını dilediği gibi kullanır, dilediği zaman satabilir.
Babanız hayatta olduğu sürece henüz mirasçı olmadığınız için miras hakkınız da yok.
Eğer bu işlemin size miras bırakmamak, sizden miras kaçırmak için yapılması söz konusu ise vefatından sonra muvazaa nedeniyle tapu iptali davası açarak hakkınızı alabilirsiniz.
Yani evi amcamların üstüne yapsa dava ile geri alabilir miyim ?
Alıntı:
msdr rumuzlu üyeden alıntı
Yani evi amcamların üstüne yapsa dava ile geri alabilir miyim ?
Babanız öldükten sonra, mirasçıdan mal kaçırmak için devredilen evi dava ile geri almanız mümkün.