İştirak Nafakası Üfe Oranı İptal Etme
Selamın Aleeyküm
Ben iki çocuğum için toplam 620 tl iştirak nafakası ödüyorum ve mahkeme her yıl üfe oranında artırılması diye karar verdi. Şimdi eski eşim hemşire bende kamu görevlisiyim onun maaşı benim maaşımdan nafaka hariç 1500 tl fazla alıyor ben ise nafaka kesintisiyle beraber şuan 2000 tl maaş alıyorum. Her yıl üfe atışı olursa bu demek oluyorki her yıl 100 tl gibi bir artış olacak ne yazıkki bna bile yıllık 100 tl zam gelmiyor. Allah nasip edese ben 2 ay sonra evleniyorum maddi anlamda şuan çok zor durumdayım acaba nafaka indirim davası yada üfe oranını kaldırma davası açabiliyor muyum. Çünkü nafaka bağlandığında dururum normaldi ama şuan 2.evliliğimi yapacam zor durumdayım
Cevap: İştirak Nafakası Üfe Oranı İptal Etme
Nafakayi cocuklariniz icin oduyorsunuz esiniz icin degil.
Adı da istirak yani katilim nafakasi. O bedelle esinizin masraflarina degil, gelismekte olan ortak cocuklariizin masraflarina ortak oluyorsunuz.
Gelecek yil bu yila gore yedikleri artacak, giydikleri degisecek, masraflari artacak. Haliyle bu artisla birlikte sizin de istirak etmeniz gereken masraflar artacak. Ufe/ tufe yada baska bir oranda artistan dava yoluyla kurtulabilmenizin mumkunu yok.
Hakim ne esinizin sizden yuksek ucret almaniza ne sizin evlenecek olmaniza bakar istirak nafakasi icin
Nafakayi cocuklariniz icin oduyorsunuz esiniz icin degil.
Adı da istirak yani katilim nafakasi. O bedelle esinizin masraflarina degil, gelismekte olan ortak cocuklariizin masraflarina ortak oluyorsunuz.
Gelecek yil bu yila gore yedikleri artacak, giydikleri degisecek, masraflari artacak. Haliyle bu artisla birlikte sizin de istirak etmeniz gereken masraflar artacak. Ufe/ tufe yada baska bir oranda artistan dava yoluyla kurtulabilmenizin mumkunu yok.
Hakim ne esinizin sizden yuksek ucret almaniza ne sizin evlenecek olmaniza bakar istirak nafakasi icin
Cevabınız için teşekür ederim
Bulunduğum yerde avukatla yüzyüze görüştüm dediği şu tekrar evlenmeniz yoksuluğa düşmeniz bir miktar nafakanın düşmesine sebeptir. Hakim her iki tarafında mali durumlarını gider durumlarını ister sizde gidelerinizi almış olduğunuz maaşınızı tekrar bir yuva kurduğunuzu karşı tarafında maddi durumu sizinkinden yüksek ise giderleride sizinkinden az ise iştirak nafakası bir miktar düşer bununla ilgili yargıtay kararları var dedi. Çünkü siz evlenmeden yoksulluğa düşmeden bu miktar bağlandı.
Hoşçakalın