Trafik cezası sebebi ile alınan 1 haftalık cezadan dolayı 13 yıllık infazımız yandı ne yapabiliriz?
Merhaba, öncelikle cevap verecek olan herkese teşekkür ederim. Biraz farklı bir olay olduğu için sizlere sormak durumunda kalıyorum, doğru yere mi açtım konuyu onu da bilmiyorum, acımız var şimdiden bir hatamız oldu ise, affedin, biraz uzun gibi görünüyor ancak detaylarını anlatmak zorunda kaldım, lütfen göz gezdirip, bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?.
Babam 2004 yılında işlemiş olduğu cinayet suçundan dolayı 23 yıl ceza aldı. Ceza aldığı dönemde 5/2 kanunundan 9 küsur yıl ceza yatarak tahliye oldu. Söylenene göre geriye kalan 13 yıl babamın infazı oluyor.
Babam 5 yıl boyunca herhangi bir suça karışmadı ve herhangi bir davası olmadı, ancak 2 yıl Önce alkollü araç kullanması nedeni ile tek yön yolda karşıdan gelen arabanın üzerine uzun ışıkları yakması, babamın gittiği yönde de park halinde araçların olması ve yolun daralması nedeni ile, alkolün de etkisi ile karşıdan gelen araca çarpmamak amacı ile direksiyonu sağa kırarak park halinde ki araçlara çarptı. X Mahkemesi 5 ay ceza verdi, bu nedenle ceza 5 yılın altında olduğu için yargıtaya değilde, Z isimli bir üst mahkemeye o dava ile ilgili itiraz edildi, ancak o üst mahkemeden de yine aynı ceza onandı.
Daha sonra X Mahkemesinden babama, 10 gün içinde Y Açık Ceza evine gitmesini 1 hafta yatacağını ve daha sonra denetimli olarak serbest kalacağını ileten bir yazı geldi, babamda teslim olmasına son 1 gün kala gidip teslim oldu. Çıkacağı günden 1 gün önce Y savcılığı heyete babamın yaşanan olayda alkol değer, 1.00 promilden yüksek olduğu gerekçesi ile Kasten Suç İşleme nedeni ile ve hapis cezası alması nedeni ile 13 yıl infazının yanmasına, bu infaz süresinin içinden 5 yılın sorunsuz geçmesi nedeni ile kalan 9 yılın bir fiil cezaevinde geçirmesini karar kılmış ve X Mahkemesine biz şahsı salmayacağız böyle bir ceza vermemiz gerekiyor diye yazı yazıyor. X Mahkemeside , Y mahkemesine biz şahsa cezasını verdik, extra bir ceza yok cumartesi günü saat 14:40 da mahkumu taliye edin diye cevap veriyor. Buna istinaden babamı cumartesi günü tahliye ediyorlar ancak infazının da yandığını müddetnamede belirtiyorlar ve 1 üst mahkemeye 7 gün içinde itiraz dilekçesi verebilme yolunu da açık tutarak tahliye ediyorlar.
Şimdi bizim izleyeceğimiz yol ne olmalı, avukatımız var, yarın itiraz dilekçesini yazacak ve ileteceğiz, ancak bu durumdan nasıl kurtulabiliriz? Babam 56 yaşında 9 yıl cezaevinde yattı, 1 dokuz yıl daha cezaevinde yatması hastalanması demek. Kaldıramaz artık. Hangi yolları izleyebileceğimiz konusunda bizi bilgilendirebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Cevap: Trafik cezası sebebi ile alınan 1 haftalık cezadan dolayı 13 yıllık infazımız yandı ne yapabiliriz?
Yardımlarınızı rica ederim.
Cevap: Trafik cezası sebebi ile alınan 1 haftalık cezadan dolayı 13 yıllık infazımız yandı ne yapabiliriz?
Avukatınız olduğuna göre bizim buradan birşey söylememiz doğrU olmaz. Çünkü dosya elindedir ve kendisi tüm bilgilere vakıftır.
Şu kadarını söyleyebilirim ki, 179/3. m. de tanımlanan suç taksirle değil kasten işlenen bir suçtur. Bu nedenle savcılık itiraz etmekte haklı görünüyor.
Yine de dosyayı tam olarak incelemeden net bir şey söyleyemem. Umutsuzluğa kapılmayın ve avukatınıza güvenin, elinden geleni yapacaktır. Geçmiş olsun.
Alıntı:
Av.Ahmet KARAVELİOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınız olduğuna göre bizim buradan birşey söylememiz doğrU olmaz. Çünkü dosya elindedir ve kendisi tüm bilgilere vakıftır.
Şu kadarını söyleyebilirim ki, 179/3. m. de tanımlanan suç taksirle değil kasten işlenen bir suçtur. Bu nedenle savcılık itiraz etmekte haklı görünüyor.
Yine de dosyayı tam olarak incelemeden net bir şey söyleyemem. Umutsuzluğa kapılmayın ve avukatınıza güvenin, elinden geleni yapacaktır. Geçmiş olsun.
Öncelikle vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim, 1.00 promil üzerinde olması nedeni ile Kast doğuyor bu nedenle de bu şekilde bir olay vuku buluyor. İyi dilek temennileriniz için çok teşekkür ederiz, Rab'bim inşAllah yardımcımız olur, babamızı bir kez daha 9 yıl Cezaevinde görmek istemiyoruz. Olayın yaşanma hali, karşıdan gelen aracın uzun farlarını bir anda yakması, babamın gittiği şeritte, araçların park edip yolun 3/1'ini kapsaması, bunların aslında birer etken olması lazımdı. Ben yurt dışında olduğum için takip edemedim o dönemde, mahkemede bu durumlar hiç bahsedilmemiş gibi.
Son bir soru; verilen ceza 5 yılın altında olduğu için Yargıtaya değil de farklı bir mahkemeye gönderilmiş karar, orası da direk onamış. Oranın kararını yargıtaya gönderebilir miyiz?