Hukuk Bürosunun olan borçtan farklı yüksek miktar çıkarması :/
Merhaba değerli avukat arkadaşlarımız. Benim merakımı kemiren bir sorum var geçmiş dönemlerde GSM operatorunden telefon almıştım belli bir dönem borcumu öderken sağlık sorunları sebebiyle ödemeleri aksattim. Ana para 2518 TL gibi bir tutarken X bir hukuk bürosu beni aradı evime borç ile ilgili tebligat gönderdiklerini (tebligat ulasmadi) 2518 TL lik borcun faiz harç ötv vs ile 18 ila 20 bin TL ye ulaşacağını belirtiyor. Böyle bir olasılık var mı? Yoksa avukatın alacaklidan parayı hemen tahsil etmesi için uyduruyor mu? Karşı taraf taksite yanaşmıyor ödemeyi bugün yapmazsam akşam işleme alıp maaşa haciz eve memurları gönderirim diyor icra müdürlüğüne dilekçe verip taksitlendirme şansın var mı?
Cevap: Hukuk Bürosunun olan borçtan farklı yüksek miktar çıkarması :/
Bunlar hukuk bürosu fln değil... Yasal gangster olmuşlar... 2 bin lira borç 20 bin olacak daha neler. Peşin öde diye yapıyorlar. 2620 TL icralık gsm dosyamı yaklaşık 3650 TL ödeyerek kapattım. tabi bu 4-5 ay taksit halinde ödenmiş hali üstelik.
Cevap: Hukuk Bürosunun olan borçtan farklı yüksek miktar çıkarması :/
Merhaba,
Biraz abartılı bir rakam telaffuz edilmiş, gerçekte karşınıza çıkacak rakam elbette o kadar olmayacaktır ancak alacaklı vekili dilerse borcunuzu ödemediğiniz taktirde maaş haczi uygulayabilir, evinize haciz talep edebilir.
İİK m.111' e göre alacaklının satış talebinden evvel taksitlendirme talebinde bulunma hakkınız var.