2. Evlilik ve Nafakanın Devamı
Merhabalar ben eşimden 2015 yılında boşandım ve kendisi ile bu süreden sonra bir bağlantım olmadı. Mahkemenin bana vermiş olduğu 350 TL nafakamı 2017 yılına kadar hiç ödemedim ve karsı taraf icraya da koymadı. Karşı taraf 2016 civarı 2. evlilik yapmış ve ondanda boşanmış (Başka mahkemem olması sayesinde öğrendim). 2017 de bana icra açmış ve bu sebeple maaşıma 4/1 oranında haciz gelmiştir. Sorum şu;
1) 2. evlilik sonrası nafaka düşer hükmüne rağmen nafakam işlemeye devam ediyor. Bunun için nereye başvuru yapmam lazım ?
2) 2. evlilikten sonra açılan icra geçerliliğini yitirmiş olmaz mı ?
Konu hakkındaki bilğilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: 2. Evlilik ve Nafakanın Devamı
İkinci evlilik tarihine kadar nafakadan sorumlu olursunuz, sonrası için itiraz edebilirsiniz.
Zamanaşımı 10 yıldır.
Cevap: 2. Evlilik ve Nafakanın Devamı
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
İkinci evlilik tarihine kadar nafakadan sorumlu olursunuz, sonrası için itiraz edebilirsiniz.
Zamanaşımı 10 yıldır.
Evlilik tarihi bilinmediği için icra nafakayı devam ettiriyor. Benim icra mahkemesine mi yoksa aile mahkemesine mi evlendiğinin nüfus müdürlüğünden talebi için başvuru yapmam gerekiyor. Yani kısacası evliliğin resmi belgesini sunarak nafakanın sabit kalması ve net miktarın hesaplanıp tespitinin yapılmasını istiyorum.