Görev yer değişikliği hak.
Merhaba;
Yaklaşık 2 yıldır özel bir firmada bölge görsel düEnleme uzmanı olarak görev yapıyorum. 10gün önce merkezden aranıp 1 haziran itibari ile x mağzada sabit görselci olarak işe devam edeceğim söylendi. Maaşım, iş tanımım ünvanım değilmiyor ancak sabitleniyorum. Bölge görselcisi iken olan haklarım sakal bırakmak gibi elimden alınıp mağazada sakal kesilip, önlük takmam isteniyor ve haftalık shift yapılıyor kısmen haklarım elimden alınıyor. Benden istenen görev değişikliği formunu imzalamadım imzalamama hakkım var mı imzalamazsam ne olur? Bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.
Teşekkürler
Cevap: Görev yer değişikliği hak.
Is sozlesmenizde gorev ve yer degisikligi ile ilgili bir madde yoksa kabul etmek zorunda degilsiniz, oyle bir madde varsa red etmeniz ve yeni gorev yerinize gitmemeniz sadece isinize son verilmesine neden olur.
İşime son verildiği takdirde haklarımı; kıdem tazminatımı almam söz konusu olabilir mi? Ve işsizlik maaşı aşmak için müracaat edebilir miyim?
Sozlesmenizde isverenin diger isyerlerinde de calismayi kabul ettiginize dair bir madde varsa, en basinda daha bu bahsettiginiz olayi kabul etmissiniz demek oluyor. Bu durumda,
Isverenin gorevlendirdigi yerde goreve baslamamaniz isi birakmaniz, en iyi tabirle devamsizlik yapmis olmaniz demek olur.
Devamsizlik, isten ayrilma durumlarinda da tazminat ta olmaz, issizlik maasi da.
Peki son bir sorum daha olacak. Bölge görselcisi iken sakal kesme ve önlük takma zorunluluğum yoktu. Sabitlendiğim zaman sakalımı kesmemi ve önlük takmamı istiyorlar. Ancak hala görsel değartmana bağlı olcam bununla alakalı ne yapabilirler? Sakalı kesmeyip önlük takmaz isem
- - - Updated - - -
Peki son bir sorum daha olacak. Bölge görselcisi iken sakal kesme ve önlük takma zorunluluğum yoktu. Sabitlenrdiğim zaman sakalımı kesmemi ve önlük takmamı istiyorlar. Ancak hala görsel değartmana bağlı olcam bununla alakalı ne yapabilirler? Sakalı kesmeyip önlük takmaz isem
Önce savunmanızı alıp uyarı verebilir, sonra tazminatsız iş akdinizi feshedebilirler.