Boşanma sonrası kiralık evin durumu
Merhabalar, 19 yaşında Üniversite öğrencisiyim. Annemler yakın zamanda boşanma kararı aldı, fakat korktuğumuz birkaç şey var. İstanbul'da oturduğumuz ev kira, kira kontratı ise annemin üzerine. Aynı şekilde bütün doğalgaz, su, elektrik faturaları hepsi annemin adı üzerine geliyor. Korktuğumuz şey ise, babamın inatla evden gitmeyeceğini söylemesi. Buna şiddetle karşı çıkıyor. Evdeki eşyaların çok büyük bir kısmı hep anneannem ve dedem tarafından alındı yani babamın neredeyse hiçbir katkısı olmadı. Boşanma sürecini yaz tatiline getirmeye özen gösterdik annemle birlikte, bu süreçte kendi evimizde kalsaydık bize zarar vereceğinden korktuk çünkü. Sakarya'da anneme annesinden miras kalan evde oturuyoruz şimdilik, mahkeme günü gelene kadar. Sorum şu ki, bu sakaryadaki ev annemin mirası olduğu için istanbuldaki evin bize kalıp kalmamasını engeller mi? Burada kalamayız çünkü kardeşimin okulu da benim üniversitem de istanbul'da. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Babamın gerçekten gitmeme ihtimali ve hakkı var mıdır?
Cevap: Boşanma sonrası kiralık evin durumu
Boşanma davası öncesi veya sonrasında babanızın zor kullanması halinde evden uzaklaştırma kararı verilebilir. Ayrıca evin kira sözleşmesinin annenizin üzerine olması da kiraya veren mal sahibi ile ihtilaf yaşamanızı önleyeceğinden İstanbul'daki evinizde oturabilirsiniz. Abi olarak tavsiyem baba ve anne arasındaki konulara çok girme. Ve dünya tersine de dönse annen annen, baban da babandır gerçeğidir :)
Merhabalar tekrardan, teşekkür ederim yanıtınız için :)
Bugün de bize sürekli hakaret ve tehdit içerikli mesajlar atmaya başladı. Aynı mesajları hem anneme hem kardeşime hem de bana atıyor, üçümüze birden. Bunları mahkemede kanıt olarak kullanabiliriz değil mi?
Eşime boşanma davası açmak istiyorum. Oturduğumuz ev kendi üzerineydi fakat dört sene evvel banka icra yoluyla satışa çıktı ve basķa biri satın aldı. Sonra eniştesine kredi çektirerek o kişiden aldı evi. Evin tapusu eniştesi üzerine ve kredisini eşim ödüyor. Evde oturma hakkı bana verilir mi? 10 ve 5 yaşında 2 çocuğum var.