Arsa Tapulu Ev Ve İskan Sorunu
Merhaba,
Elektrik, su, internet gibi tüm ihtiyaçları resmi kannaldan halledilmiş ve halıhazırda sakinleri olan 18 dairelik bir apartmandan arsa tapulu(hisse tapulu) bir daire aldım. Apartman 2008 yılında tamamlandı. 15 gün önce apartman yöneticisi değişti ve iskan almamız gerekiyor diye binada 4-5 mülk sahibine sormadan belediyeye gidip başvurdu.
Bizden onay almadan başvurdunuz biz olası masrafı ödemeyeceğiz diyebilir miyiz? Olası masrafları ödememek için ne yapabiliriz?
İskan almamız şart mı? Almazsak ciddi riskleri var mıdır?
Bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Arsa Tapulu Ev Ve İskan Sorunu
İskan, yapı kullanma iznidir.
İskanı olmayan yapıda elektrik, su gibi abonelikler şantiye aboneliği olduğu için daha pahalıdır.
İskansız ev satılırken banka kredi vermez.
Belediyeden de ileride problem çıkabilir, cezalar kesilebilir.
Dolayısıyla iskan almak uzun vadede sizin için karlı ve gayrimenkulünüzün değerini arttıracak.
Avukat beye katılmakla birlikte bu işle uğraşacak birini buldunuz daha ne uğraşıyorsunuz. Ayrıca çok aşırı masrafıda yok . Enerji tasarruf , içme suyu analiz vs. Belgeler hariç daire başı benim bulunduğum bölgede 470 Tl. Harcı var sadece.
Mi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba,
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Evi 2013 yılında kredi ile aldım. Evlere gelen faturalar şantiye faturası değil. Ayrıca belediye bina bitiş belgesi vermiş. Ümraniyede iskan soruldu ve ortalama her daire başına 5000 TL tutacağı söylendi.
Kolay gelsin.