sözleşmesiz kiracıların durumu
merhabalar bir eve ev sahibi ile sözlü olarak anlaştık ve 750 lira kiradan 15 temmuz 2017 yılında oturdum.şuan bu evde 10 aydır 750 lira kiradan oturuyorum. ancak sözleşme imzalamadık.kirayı banka aracılığıyla her ayın 15inde ev sahibinin hesap numarasına istisnasız gönderiyorum. ev sahibi ile sözlü olarak ocak 2019 yılında kirada 100 lira artırma konusunda anlaştık. ancak şimdi ev sahibi 15 temmuz 2018 yılında kirayı 100 lira artıracağım dedi. bende ocak 2019da kirayı artırma taraftarıyım çünkü sözlü olarak o şekilde anlaşmıştık.
şimdi soruma gelelim
ev sahibi kirayı 15 temmuz 2018de 100 lira artıracağım dedi biz bu artırmayı vermek zorunda mıyız
ev sahibi 100 lira artıracağım + masraflar olacak diyor kabul etmiyorsanız çıkın diyor bizi istediği zaman evden çıkartabilir mi yoksa istediğimiz kadar oturabilir miyiz
saygılar.
Cevap: sözleşmesiz kiracıların durumu
Yazili bir sozlesmeniz olmasa da, 1 yil icin kiralamis durumdasiniz ve temmuz 2018 de siz cikmak istemezseniz temmuz 2019 a kadar ayni sartlarla yasal kira zam oraninda artis yaparak oturmaya devam edebilirsiniz, bu haliyle cikartabilmek icin hakli bir sebebi yok evsahibinizin.
Temmuz ayinda girdiyseniz, en az yasal zam orani kadar zam yapmak zorundasinizilk kiraniz icin. Ben temmuzda o zammi yapmak istemiyorum ocakta yapmak istiyorum zammi gibi bir secim hakkiniz yok. Temmuz ilk kiranizi yasal zam oranindan daha dusuk bir zam yaparak oderseniz, evsahibinize sizi tahliye davasiyla cikartabilmek, eksik kusmi icra takibiyle tahsil edebilmek i in hak kazandirmis olursunuz.
Yapmaniz gereken yasal zam orani da ortalama %14-15 arasi bu da 109 tl demektir.
Cevap: sözleşmesiz kiracıların durumu
cevabınız için teşekkürler