Davalinin anlaşmali boşanma feragati
yaklışık 10 yıldır evliyim 2 cogum var eşim bana anlaşmalı boşanmak için mahkeme açtı protokolu karşılıklı doldurup imzaladık (ani sinirden )14.05.2018 tarihinde aile mahkemesinde duruşmamız oldu ve hakim bizi boşadı (yanlız protokolde cocuklarımız cuma.cumartesi pazar ve tatillerde yarıyılda 1 hafta 90 tatilde 4 hafta bende kalacak şekilde mutabıktık) hakime hanım eşimin istegi üzerine görüş günlerini kısıtlama yaptı ben söz hakkı istedim vermedi ben hiç bir şekilde boşanmak istemiyordum piskolijik baskı altında protokolu imzalamıştım ve duruşamada sanki agzım baglandı birşey diyemedim.
şimdi ben bu kararı nasıl iptal ettirebilirim. amacım eşime zaman tanıyıp boşanmadan vaz geçirmek
1* davadan fegat hakkım varmı karar keşinleşmemiş
2 temyiz etsem nasıl bir yol izleyecegim (eşimi çocuklarımı seviyorum desem dava cekişmeliye dönermi
not: ben davalı tarafım
Cevap: Davalinin anlaşmali boşanma feragati
Karara itiraz edilmeli.Yargıtay,anlaşmalı boşanmalarda yerel mahkeme kararına itiraz edildiğinde davanın çekişmeli boşanmaya döneceğini kabul etmektedir. İstinafın özellikleri,davaya yanlış müdahale edilmesi halinde oluşacak hak kayıplarına sebebiyet vermemek için bir avukatla çalışmanızı tavsiye ederim.
Cevap: Davalinin anlaşmali boşanma feragati
Gerekçeli karar size tebliğ edildiğinde süreniz başlayacak olup yasal süre içerisinde ilgili Bölge Adliye Mahkemesine başvurabilirsiniz, bu hususta buradan alacağınız bilgiler hak kaybınıza yol açabilir bir hukukçudan hukuki yardım almanızda yarar var