Pozisyon kapatarak bir alt göreve düşürme ve maaş azaltma
Öncelikle merhabalar, iş hukuku ile ilgilenen avukatlardan bir konu hakkında yardım isteyeceğim.
Çalıştığım okulda 26 Mayıs tarihinde tarafıma pozisyonumun kapatılacağı ve tekrar sınıf öğretmenliği yapmak istersem çalışabileceğim bilgisi verildi. Ayrıca maaşımın da şu anki maaşımdan daha az olacağını aktardılar. Yani geçen seneki koordinatörlük görevimin eklediği ücreti çıkarıp, kalan meblaya zam yapacaklarını söylediler, ama seneye maaşım şu ankinden daha az oluyor. Ben o an kabul edip imzaladım ancak verilen hak edilmiş maaşın düşürülemeyeceğini öğrendim. Bu durumda fesih haklarım nelerdir? Tazminat alma hakkım var mıdır? Tarafıma bu önemli değişikliği bildirdikleri tarih, eğitim sektöründe iş arayışının gerçekleştiği şubat-mart-nisan tarihlerinden çok sonra olduğu için benim yeni döneme bir iş bulabilmem çok zor. Bu konu hakkında da yapılabilecek bir şey var mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Cevap: Pozisyon kapatarak bir alt göreve düşürme ve maaş azaltma
Kabul ettim , pişman oldum, tazminatımı nasıl alırım durumundasınız ama o sözleşmeyi baskı olmaksızın imzalamış ve o şartları kabul ederek çalışmaya devam etmeyi taahhüt etmişsiniz.
Bence tazminat şansınız yok şu haliyle.