Başkasının k.kartı bilgileri ile faturam ödenmiş
Evet başlıkta söylediğim gibi 1 aylık faturam başkaları tarafından ödenmis sadece benim degil bebim gibi tanımadığım 5 kisinin de durumlari aynı kart üzerinden ödenmiş savcılık ifadeye çağırdı ifademde k.kartı sahibini tanımadığımı ve böyle bir ödeme gerceklestirmedigimi ifade ettim odemelerimi internet bankacılığı ve bayiler ile gerceklestirdigimı de soyledim benim adima kayıtlı olan numaranın odemesi is Bankası aracılığıyla türk telekom firmasının hesabına aktarıldığını is Bankasına gerekli yazı yazıldığı takdirde faturanın ödendiği tarih olan 29.03.2017 de ip ve PORT bilgilerinin tespit edilmesinin mümkün olduğunu arz ettim. Bu durum beni kaç gündür dusundurmekte jandarma asayişte görev yapsam da bazı durumlar hakkında pek bir bilgim yok. Bu durumdan birsey çıkar mı bilmiyorum ne yapmam gerekiyor bilmiyorum
Cevap: Başkasının k.kartı bilgileri ile faturam ödenmiş
Fatura ödeme merkezleri aracılığıyla ödeme yaptıysanız, ödeme merkezinde usulsüz bir işlem olmuş olabilir.
cezai olarak masumiyetiniz ortada olsa da borcu odeyen kredi kartı hamiline karsi borcunuz olustu. işlem iptal edilemiyorsa ona odeme yapmanız gerekebilir. tabi yeni bir dolandırıcılık yontemi degilse ...
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İşlem iptal edilmiş. Ben bi faturayı iki defa ödemiş oldum
o sorun degil. operator fazla alınan fatura bedelini bir sonraki faturada mahsup eder.
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
avukat tut hallediyor herşeyi
Yusuf bey merhaba, başkasına ait bir kredi kartından arkadaşımın annesinin faturası ödenmiş aslında ödemeleri fatura ödeme merkezinden yatırıyorlardı fakat yıllar sonra bu nedenle karakoldan çağrıldılqr annesinin ifadesinde ben anlamam oğlum halleder bu işleri gibi bi tabirden olay arkadaşıma geldi ve ikinci duruşmadan 2,5 yıl ceza aldı istanbulda yaşadığı halde mersinde kaybolan karttan yargılandı suçu işlemediği ortada ancak böyle bir ceza aldı istinaf için gün bekliyoruz sizce istinafta nasıl bir karar çıkar ve çıkarsa biz nasıl bir yol izleyebiliriz?
Konuyla alakasız da olsa bir kez bende istemeden kendi kredi kartımla arac vergisi öderken
plakada tek bi rakam yuzunden baska arabanın 1 senelik vergisini ödemiştim. Sonradan
aracım normal o cip miş ki meblagları farkettim ve geri iade şansı olmadıgı icin o kişiyi bulmam gerekti.
Emniyetten bir polisden rica ettim ve o şahsı bulduk ve istese paramı ödemeyebilirdi
ama elden paramı ödedi ve helalleştik. Burada senin durum cok farklı 1 kişi olsa belki
karşılıklı anlaşılır ama 5 kişi ödenmesi durumda bir sıkıntı oldugunu gösteriyor.
Alıntı:
busedzdas rumuzlu üyeden alıntı
Yusuf bey merhaba, başkasına ait bir kredi kartından arkadaşımın annesinin faturası ödenmiş aslında ödemeleri fatura ödeme merkezinden yatırıyorlardı fakat yıllar sonra bu nedenle karakoldan çağrıldılqr annesinin ifadesinde ben anlamam oğlum halleder bu işleri gibi bi tabirden olay arkadaşıma geldi ve ikinci duruşmadan 2,5 yıl ceza aldı istanbulda yaşadığı halde mersinde kaybolan karttan yargılandı suçu işlemediği ortada ancak böyle bir ceza aldı istinaf için gün bekliyoruz sizce istinafta nasıl bir karar çıkar ve çıkarsa biz nasıl bir yol izleyebiliriz?
avukatı var mıydı veya atladığınız detay? herhangi bir bilirkişi raporu vs? direk 2.5 yıl gerçekten ilginç