Sizce bana yazılan bu mesaj yazılı tacize girer mi ?
Öğretmenime ödevimle ilgili bir email attım ve sonucunda gerçekten kötü bir cevapla karşılaştım sizce suç duyurusunda bulunsam olumlu cevap alabilir miyim ?
Ben:Hocam ben xxx bölümü ikinci öğretim xxxxx numaralı öğrencinizim. Verdiğiniz 2 ödevi de ayrıntılarıyla yaptıgım halde ödevime 0 vermişsiniz. Yaptığım 2. Ödevde analiz raporunu cilt halinde getirdigim stratejik planın en arka sayfasına koymuştum görmemiş olma ihtimaliniz var mı ? 0 alma ihtimalim çok düşük çünkü çok uğraştım 2 ödev içinde. Hocam geri dönüş sağlarsanız cok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum.
Öğretmen:Verilen çalışma değerlendirmeye alınmadığı için notunu gorememis olabilirsin.
Ben: Hocam neden değerlendirmeye alınmadıgını öğrenebilir miyim sakıncası yoksa . İlginiz için teşekkür ederim
Öğretmen:Odama gel. Sana neye göre degerlendirdigimi anlatayım. Hadsiz
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü psikolojim alt üst oldu.
Cevap: Sizce bana yazılan bu mesaj yazılı tacize girer mi ?
Merhaba öncelikle geçmiş olsun.Cinsel suçlarda failde aranan kasıt şehvet duygularının tatminine yönelik davranışlarda bulunmak olacaktır.Verilen cevap yazısında geçen "odama gel sana nasıl değerlendirdiğimi anlatayım" ifadesi açık bir şekilde şehvet duygularının tatminine yönelik yorumlanmayabilir.Elbette ki bu sadece bizim tarafımızdan görünen yüzüdür.Hocanın meslek hayatında diğer öğrencilere karşı benzer eğilimler göstermişse ,şikayet edilmişse ,yargılanmışsa,vs odaya çağırma amacının farklı olabileceği noktasında karineler oluşacaktır.Geçmiş olsun
Alıntı:
Cortexiphan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba öncelikle geçmiş olsun.Cinsel suçlarda failde aranan kasıt şehvet duygularının tatminine yönelik davranışlarda bulunmak olacaktır.Verilen cevap yazısında geçen "odama gel sana nasıl değerlendirdiğimi anlatayım" ifadesi açık bir şekilde şehvet duygularının tatminine yönelik yorumlanmayabilir.Elbette ki bu sadece bizim tarafımızdan görünen yüzüdür.Hocanın meslek hayatında diğer öğrencilere karşı benzer eğilimler göstermişse ,şikayet edilmişse ,yargılanmışsa,vs odaya çağırma amacının farklı olabileceği noktasında karineler oluşacaktır.Geçmiş olsun
Merhaba bende birşey sorabilirmiyim ayrı bir konu açarak konu birikintisi yapmak istemedim. Bilginiz varsa yardımınızı isterim
Banada İnternet üzerinden bir forumdan şu hakaret edildi (densiz senin Allah belanı versin ruhsuz köpek keşke gerçek hayatta karşılaşma şansımız olsa.) Ve bu hakareti edenin üye nicki olsun profil bilgilerinde isim soy isim doğum tarihi yazılı. Suç duyurusunda bulunsam Kişi ifadeye çağırılıyormu ? yoksa Hiç ifadeye çağırılmadan dosyanın kapanma ihtimali varmı. Açıkcası Hakaret eden kişi ifadeye çağırılsa yeter dava açılsın diye zorlamam yok. Kısaca Suç duyurusunda bulunduğumuz kişi her halükardar ifadeye çağırılıyormu.
Burada öncelikle şunu belirteyim şikayetin yapılması ile birlikte savcı söz konusu hakaretin yapıldığı siteden üyenin bilgilerini isteyecektir.Site,üyelerinin kayıtlarını gerçek kimliklerini vs tutuyorsa kişi ifadeye kesinlikle çağırılır.Ancak sahte bilgilerle kayıt olunabilme imkanı olan bir sistem mevcut ise gerçek kişi büyük ihtimalle bulunamaz ve ifadeye çağıracak kimse de olmaz.
Alıntı:
Cortexiphan rumuzlu üyeden alıntı
Burada öncelikle şunu belirteyim şikayetin yapılması ile birlikte savcı söz konusu hakaretin yapıldığı siteden üyenin bilgilerini isteyecektir.Site,üyelerinin kayıtlarını gerçek kimliklerini vs tutuyorsa kişi ifadeye kesinlikle çağırılır.Ancak sahte bilgilerle kayıt olunabilme imkanı olan bir sistem mevcut ise gerçek kişi büyük ihtimalle bulunamaz ve ifadeye çağıracak kimse de olmaz.
Gönderdiği mesajdaki e mail adresi üniversitenin öğretmenlere verdiği e mail oluyor yani kişisel e mailinden göndermedi bana bu mesajları. Ğeki bu durumda neler olur
Gelen mailde kimden geldiği yazar, maili kimin gönderdiği hangi bilgisayardan gönderildiği öğrenilir.