İlamsız icra evrağının 7 gün sonra elimize ulaşması?
Biz millenicom adında bir internet firması ile sözleşme yapmıştık ancak 14 gün içerisinde kaymakamlığa başvurarak iptal etme hakkımızı kullanıp kaymakamlık tarafından haklı bulunmuştuk ve iptalinin gerçekleşmesi gerekiyordu. Ancak millenicom firması kullanmadığımız internetin faturalarını (7 adet) icra müdürlüğüne başvurarak "ilamsız icra" adı altında bir evrak gönderdiler. Bu icra evrakının başlangıç ve bitiş tarihi ise şöyledir 16.05.2018 - 22.05.2018 icra evrağında 7 gün içerisinde itiraz edilmezse evrakta gösterilen borç tutarını kabul etmiş sayılırsınız gibi bir yazı okudum ama bu evrak benim elime 25.05.2018 tarihinde yani bu sabah geçti. Bu konuda ne yapabilirim? Evrak elime 7 gün süresinin sonrasında elime geçtiği için ne yapacağımı bilemedim.
Yazacağınız cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İlamsız icra evrağının 7 gün sonra elimize ulaşması?
Bahsedilen 7 gunluk itiraz suresi, odeme emrinin size yada muhtarliga teslim edildigi tarih itibariyle baslar.
O evrak bir baskasi tarafindan teslim alinmis ama sizin elinize bugun gecmisse, itiraz suresini kacirmissiniz demektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bahsedilen 7 gunluk itiraz suresi, odeme emrinin size yada muhtarliga teslim edildigi tarih itibariyle baslar.
O evrak bir baskasi tarafindan teslim alinmis ama sizin elinize bugun gecmisse, itiraz suresini kacirmissiniz demektir.
ek olarak tebligat usulsuz bir sekilde teblig edildiyse borca itiraz icin gecikmis itiraz seklinde bir yol da mevcut. tabi dava seklinde oluyor.
Sent from my iPhone using Hukuki NET
Hayır kargo ile geldi evimize. İmza attık bu yolla aldık ancak dediğim gibi tarihler 16.05.2018 - 22.05.2018 yazıyordu. Kaymakamlığa tekrardan gittik ve bize itiraz etmemiz gerektiğini yoksa ücreti ödemek zorunda kalacağımızı söyledi. Anlamadığım şey bunu gönderen icra müdürlüğü oluyor ama belirtilen tarih içerisinde neden elimize ulaşılmıyor çok ilginç.