Devlet sitesine uyarı bırakmak
Merhabalar arkadaşlar,
Ben geçen günlerde bir devlet sitesine uyarı bıraktım.Hiçbir kötü amacım yoktu yani hiçbir dosyaya zarar vermedim. Sadece duyuru ekledim.Sizce hakkımda işlem başlatırlarmı.Mailde atmıştım dikkate almadıkları için uyarı bıraktım bu arada.Lütfen yardımcı olun Arkadaşlarım ve Sayın avukatlar.
Cevap: Devlet sitesine uyarı bırakmak
Arkadaşlar lütfen cevap verin
Kibarca uyari birakmak dediginiz olay siteyi mi hacklediniz ?
Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir (TCK m.243/1). Bu yaptırımlar, bilişim suçunun basit şekli içindir. Yani bu ceza yaptırımı, bilişim sistemine girip sistemde hiçbir değişiklik yapmadan çıkıldığı takdirde karşılaşılabilecek ceza yaptırımıdır. Bilişim sistemine girdikten sonra değiştiren veya zarar veren için ceza daha ağırdır.
Bu suçun işlenmesi halinde kişinin başka sabıkası yoksa HAGB (hükmün açıklanmasının geri bırakılması) kararı verilmesi mümkündür.
HAGB ceza hükmünün verileceği tarihten itibaren 5 yıl boyunca başka suç işlememek kaydıyla verilen cezanın ertelenmesi, bu sürede suç işlenmediği takdirde cezanın kaldırılmasıdır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kibarca uyari birakmak dediginiz olay siteyi mi hacklediniz ?
sanırım backdoor olayı , Türkçesi arka kapısını açık bırakan komşu için içeri girip uyarı notu bırakmak gibi birşey. Root üzerinde public olmayan txt içinde attıysanız webmaster gülümseyerek konuyu ve açığı kapatır. Sonuçta kendisininde ihmali söz konusu. Yinede içiniz rahat etmiyorsa Türkiye iletişim başkanlığınada konuyla ilgili bilgi verin.
Mi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar hiçbir şekilde sitede backdoor veya zarar verici birşey yapmadım.Sadece duyuru ekledim.Çünkü attığım mail dikkate alınmamıştır.Zaten birşey yapacaklarını düşünmüyorum.VPN kullanmıştım.Benim amacım benim zarar verdiğimi düşünmemeleriydi.
Eklediğim Says: Sistemdeki hiçbir dosyaya zarar verilmedi.Bu Sadece bir uyarıdır. Uyarı By *** Şeklinde idi.
- - - Updated - - -
Alıntı:
alphaRomeo rumuzlu üyeden alıntı
sanırım backdoor olayı , Türkçesi arka kapısını açık bırakan komşu için içeri girip uyarı notu bırakmak gibi birşey. Root üzerinde public olmayan txt içinde attıysanız webmaster gülümseyerek konuyu ve açığı kapatır. Sonuçta kendisininde ihmali söz konusu. Yinede içiniz rahat etmiyorsa Türkiye iletişim başkanlığınada konuyla ilgili bilgi verin.
Mi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Türkçe iletişim başkanlıpına konuyla ilgili nasıl bilgi verebilirim??
Birde uyardığım site meb.gov.tr ne yapıyım sonuçta benimde bilgilerim orada idi . Niyeti kötü kişi veya kişiler milyonlarca kişinin kimlik bilgilerini çalabilirdi.İşte ülkeye yaranamıyorsunuz ne yapalım..
- - - Updated - - -
Hocam ben sadece uyarı bıraktım zaten anasayfayada erişimim vardı.Ben duyuru kısmına uyarı bıraktım.Hacklemek dediğiniz olay sisteme zarar vermek ve db çalmaktır.Uyarı bıraktım ve sistemden çıktım.Çünkü niyeti kötü kişiler zarar verebilirdi. Neden kimse beni anlamıyorki ?
Yani su anda ben ayni yere hic bir ek program yol kullanmadan girebilip, benzer bir uyari birakabiliyormuyum ?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yani su anda ben ayni yere hic bir ek program yol kullanmadan girebilip, benzer bir uyari birakabiliyormuyum ?
Hocam isterseniz başka biryerden konuşalım burdan konuşmam benim zararıma olur diye düşünüyorum.Size nerden ulaşabilirim ?
Devlet sitesine uyarı bırakmak
Alıntı:
Sami2002 rumuzlu üyeden alıntı
Hocam isterseniz başka biryerden konuşalım burdan konuşmam benim zararıma olur diye düşünüyorum.Size nerden ulaşabilirim ?
bir sisteme izinsiz girmek suctir. izniniz varsa suc olmaz. ancak eklediginiz uyari (duyuru) suc teskil ediyorsa tck nin o maddesinden cezai islem yapilir. bu bir uyaridir demek tehdit santaj veya hakaret sucunu olusturmaz.
Sent from my iPhone using Hukuki NET
ek olarak vpn kullandiginiza gore ip adresi tespiti zor (mumkun degil demiyorum) bu nedenle size ve adresinize erismeleri de kolay degil.
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi