Garanti kapsamında değişen ürün hakkında.
Merhaba,
Bilinmiş bir markadan almış olduğum ankastre indüksiyonlu ocağım kısa bir kullanım sonrasında E9 hatası vererek kullanım dışı kalmaya başlaması üzerine garanti kapsamında servisi arayarak arıza kaydı açtırdım. E9 arızası farklı zaman dilimlerinde dört-beş defa tekrarından sonra garanti süresinin bitimine az bir süre kalırken kanuni seçim hakkım olan yenisi ile değişim talebimi ileterek aynı marka model ocak ile değişimini sağladım. Maalesef değişimini sağladığım yeni cihaz da aynı E9 arıza uyarısını vermeye başladı ve değişen son ocağın da garantisi bitmiş durumda. Kanuni olarak böyle bir durumda haklarım nelerdir? Gizli ayıp veya üretim hatası var olduğunu nasıl ispatlayabilirim. Garanti bitmesine rağmen aynı marka model ocakta da E9 arızası vermesi bir üretim hatası olduğuna işaret değil midir? Servis çağırdığımda nasıl bir yol izlemeliyim? Yada marka müşteri hizmetleri ile mi görüşmeliyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Garanti kapsamında değişen ürün hakkında.
Bilindik bir marka ise piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra anlaşılıp bu kronik soruna yönelik çözüm üretim aşamasında alınırdı. Hata kodu ne anlama geliyor bilemedim servis ilk arıza verdiğinde kaydı neye göre açtı ? Şebeke veya kullanım hatası ihtimali var mı ? Her halükarda garanti süresi onarım değişim süreleri düşüldükten sonra bittiyse pek sonuç alınamayabilir.
Mi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba,
Servis hata kodunu çözemedi, hatta öncesinde cihazda bir kaç kart değişimi yaptı ama çözüm olmadı akabinde fabrikadan vip teknisyen yardımı alınarak şebeke gerilim kontrolü (bina yeni ve tesisatı bu güçleri kaldırabilecek yapıda) sigorta kontrolü ayrıca indüksiyon olduğu için tencere vb. ekipman kontrolünü yapmasına hatta olabildiğince kullanıcı kusuru bulmaya çalışmasına rağmen kullanıcı tarafında bir sorun bulamayarak cihazı yenisi ile değiştirmek zorunda kaldılar.
hata kodu anlamı cihazın internet sitesinden alınmıştır.
Seçili problem
Problem kategorisi:Hata kodu / hata ekranı / sinyal
Konu: e9
Başka bir konu seçin
Dahili arıza
Nedeni
Cihaz elektroniği ile ilgili dahili arıza
Çözüm
Sigorta kutusundaki sigortayı kapatın ve yaklaşık 20 saniye sonra tekrar açın. Saati sıfırlayın.
İlgimi çekince araştırdım indiksiyonlu ocakların bu hatayı sensörden verdiğini öğrendim. Malesef sadece markaya değil türe özel bir kronik sorunmuş. Bazı sivri arkadaş sensörü bypass ederek sorunu çözmüş.
Tüketici hakem heyetine giderek sorunu ve cihazdan faydalanamamanın devamlılık arz etmesinden şikayetçi olun. Sonuçtan emin değilim ancak şans denenebilir.
Alıntı:
alphaRomeo rumuzlu üyeden alıntı
İlgimi çekince araştırdım indiksiyonlu ocakların bu hatayı sensörden verdiğini öğrendim. Malesef sadece markaya değil türe özel bir kronik sorunmuş. Bazı sivri arkadaş sensörü bypass ederek sorunu çözmüş.
Tüketici hakem heyetine giderek sorunu ve cihazdan faydalanamamanın devamlılık arz etmesinden şikayetçi olun. Sonuçtan emin değilim ancak şans denenebilir.
Teşekkürler.