Maaş ödemesi alamama ve eksik sigorta giriş çıkışı
Öncelikle merhabalar ;
01.02.2018 tarihinde yeni açılmış ve benim de yeni başlamış olduğum işyeride 10.05.2018 tarihine kadar çalıştım çalıştığım süre zarfi içerisinde sigortam 06.03.2018 tarihinde maaliyecilerin gelmesiyle ve o an işyerinde benden başka kimsenin olmaması nedeniyle zorla giriş yapıldı 10.05.2018 tarihinde çıkmış olmama rağmen sigorta çıkışım 30.04.2018 tarihinde yapılmış toplam çalıştığım süre zarfı içerisinde maaş adı altında 1 kere odeme alabildim haricinde maas alamıyordum yeni isyeri işler oturacak ödemeler düzelecek gibi vaatlerle ve aldığım uc bes avansla idare ediyordum Suan isyerinden alacağım var ve bunu alamıyorum şunu da belirtmek istiyorum ki ödemeyi zaten bir kere yapti avanslar da dahil olmak uzere elden ödeme yapıyordu aldığım bir kuruşun bile altına imzamı atmadım imza istemediler sigorta girişi icin hic bir evrak istemediler böyle bir durumda nasıl bir yol izleyebilecegime dair buraya uye oldum ve buradan yardim alabileceğime cok eminim şimdiden teşekkürlerimi sunarım
Cevap: Maaş ödemesi alamama ve eksik sigorta giriş çıkışı
1-) yatirdiklari sigorta sureci kadar olan kısmını adliyede ara bulucular var burdan başvurarak alabilirsiniz.
Ancak sigorta yatirmadigi aylariniz için sizin o şirkette çalıştığınızı ispatlamaniz gerekmektedir. Yada bir çalışma belgesi isyerinizden isteyebilir yada o ayların maaş bordrosunu isteyebilirsiniz. Aldığiniz takdirde ispatlama yükünüz ortadan kalkar ve bütün ispatlama yükü işverene kalır o saatten sonra sizin paranızı ödediğini ispatlaması gerekir eğer ispatlayamazsa is mahkemeleri şoke şoke alır paranızı merak etmeyin.
Ancak unutmayın Dediklerimi uygulamak isterseniz önce saglam bir is avukatı tecrübeli olması faydaniza olacaktır. Avukat tutmadan siz zorlanirsiniz yasalara hakim olmadiginizdan dolayı bilginiz olsun
Saygilarimla