Ortaklığın giderilmesi davasında satış hakkında bilgi
Herkese merhabalar. Aile içi yaşadığmız bir takım sıkıntılar neticesinde, miras paylaşımı için ortaklığın giderilmesi davası açmak zorunda kaldık. Kendim araştırarak bişeyler yapmaya çalışıyorum ama bu konu hakkında uzmanlığı olan kişilerden yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
2 taşınmaz söz konusu. Satış kararı verildiğinde satış ihale ile oluyor sanırım. 1/4 hissem olduğu için para yatırmadan girebiliyorum değil mi satışa?
2-) 50 bin taşınmazın muhammen bedeli. %60'ı 30 bin yapıyor. Örneğin başka giren olmdı 30 bine ben aldım. Ne kadar vergi ödüyeceğim %18 mi ? 30-30/4= 22.5 bin + kdv mi çıkacak cebimden? Taşınmaz 11.5 dönüm
Cevap: Ortaklığın giderilmesi davasında satış hakkında bilgi
Başka giren olmazsa hesap dediğiniz gibi olur.
Ama mesela 100.000 TL'ye kadar arttırır ve size kalırsa, 75.000 TL üzerinden KDV belirlenir.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Başka giren olmazsa hesap dediğiniz gibi olur.
Ama mesela 100.000 TL'ye kadar arttırır ve size kalırsa, 75.000 TL üzerinden KDV belirlenir.
Avukat bey öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim. Tam olarak dediğiniz anlamadım. Benim hakkım 1/4 olduğu için mi 75 binden belirlenir. Ve bu vergi oranı kaç acaba %18 mi oluyor.
İhaleyi kazanmanız halinde ihalede teklif ettiğiniz bedelin 3/4'ünü ödeyeceksiniz.
Gayrimenkul KDV oranları konut veya ticari oluşuna, metrekare büyüklüğüne, metrekare fiyatına göre %1, %8 veya %18 olarak değişebilir.
Ayrıca bazı gayrimenkuller için 31 ekim 2018 tarihine kadar KDV indirimi gelmiştir.
Doğru KDV oranını satışı yapacak icra dairesinden sorabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
İhaleyi kazanmanız halinde ihalede teklif ettiğiniz bedelin 3/4'ünü ödeyeceksiniz.
Gayrimenkul KDV oranları konut veya ticari oluşuna, metrekare büyüklüğüne, metrekare fiyatına göre %1, %8 veya %18 olarak değişebilir.
Ayrıca bazı gayrimenkuller için 31 ekim 2018 tarihine kadar KDV indirimi gelmiştir.
Doğru KDV oranını satışı yapacak icra dairesinden sorabilirsiniz.
Çok teşekkürler Avukat bey. İyi çalışmalar
Merhaba dededen düşen araziler hissedarlar tarafından kendi aralarında pay edildi. herkes kendine düşen arazileri işlemeye başladı. bizde kendimize düşen araziye 6 yıl önce 200 adet meyve ağacı diktik. tapu olayı geciktirildi. tapu konusu geldiğinde hissedarlardan biri ( dayımız) kendine düşen paydan memmun olmadığını ve imza vermeyeceğini söyledi ve böylece 8 de 1 olsa da tapu işlemleri başlatılamadı. ve anlaşmaya yanaşmıyor. Biz şimdi ortaklığın giderilmesi davası açmayı planlıyoruz.bizim araziye 200 adet meyve ağacı diktiğimizi bütün köy şahitlik eder hatta köy bilir kişileri ve muhtar da bilmekte, köy muhtarlığından bu ağaçları bizim diktiğimize dair bilir kişilerinde imzaladığı yazımızda mevcut. bu davayı açarsak bu meyve ağaçları mahkemede nasıl değerlendirilir. anlaşma olmayıp araziler satılıcak olur ise meyve ağaçlarının durumu ne şekilde değerlendirilir. teşekkürler.