Kurumuma Tazminat Davası Açabilir miyim?
Çalışmakta olduğum üniversiteye tazminat davası açmayı düşünüyorum. Üniversitenin çıkardığı muvafakat verilmesine dair Usul ve Esaslar'a göre Temmuz ve Ekim aylarında muvafakat değerlendirmesi yapılması gerekiyor. Ancak kurum Ekim ayında muvafakat değerlendirmesi yapmadı, atamamı yapmak isteyen kurumun muvafakat talebine de olumsuz cevap verdi. Kurumun aynı yıl içinde muvafakat değerlendirmesi yapmadan 12 kişiye muvafakat verdiğini öğrendim. Yıllık faaliyet raporunda kurumdan ayrılan kişi sayısı da bunun delili. Kurumun kendi çıkardığı usul ve esasları uygulamadığı gerekçesiyle öncelikle red yazısının iptali hakkında dava açtım. Davayı kazanırsam birde tazminat davası açmak istiyorum. Kazanma ihtimali var mıdır?
Cevap: Kurumuma Tazminat Davası Açabilir miyim?
Her türlü İdari iş ve eylem yargı denetimine tabidir hükmü gereği dava açma hakkınız vardır.Ancak davayı kazanmak için maddi ya da manevi idarenin iş ya da eyleminin sizi ne tür olumsuz etkileyip zarar verdiğini illiyet bağı kurulacak şekilde açıklayıp ispat etmeniz gerekir.Sosyal risk ve tehlike hasar ilkesi dışındaki tüm idari tazminat davalarında neden sonuç ikilisinde aralarındaki bağa bakılıyor