Şikayetlerin geri alınması ve kamu davası
Meraba 1 hafta önce flört ettiğim kız ile istanbulda bir otele gittik. bir arkadası vardı yanımızda ona ayrı oda tuttuk.Gecenin sonunda clube gittik ve flört ettiğim kızın arkadasıyla aramızda yakınlaşma oldu.Clubde olay cıktı ve güvenlik beni attı flört ettiğim kız içerde eğlenmeye devam etti.Otele döndüğümde flört ettiğim kız ve arkadası benim odamda uyuyorlardı çıkmalarını söyledim.Bu sefer sen cık yoksa camdan atlarım dedi.Bunu engellemek için yanağından tuttum ve sakin olması gerektiğini söyledim ve çığlık atıp üstümü parçalamaya başladı.Güvenlik geldi ve karakola gittik.Karakolda benden şikayetci oldu.Şikayetinde , beni otelde zorla tuttular ve şiddet uyguladılar dedi(iftira hiç bir şekilde tokat vb şiddet uygulanmadı).Darp raporu almak istedi karakol doktoru sende bişey yok alamazsın dedi flört ettiğim kıza.Ben de ise vücudumda tırnakdan dolayı yırtıklar oluştu ( kanamalı ve büyük boyutta.Tetanoz aşısı ve pansuman yapıldı bana.)4 5 saat sonra flört ettiğim kız ile barıştım ve benim evime gittik.Şikayetlerimizi geri alalım dedik ancak karakol savcılığa gidene kadar beklemeniz gerek dedi.
Soru 1 : Şikayetimizi geri alsak bile kamu davasına dönüşür mü ? kız da herhangi bir yara , çizik vs yok.Kamera görüntüsü vs. yok.Sadece kendisinin ve arkadasının iftirası var şiddet uygulandığı yönünde.(herhangi bir sabıkam yok daha öncesinden)
Soru 2 : Şikayetimizi geri almak için nasıl bir dilekçe göndermeliyiz ve hangi adliyeye göndermeliyiz dilekçeyi.
Soru 3 : Atılan iftiralar ile ceza verilmesi halinde karsılasacağım maksimum ceza nedir ? ( Para veya hapis)
Cevap: Şikayetlerin geri alınması ve kamu davası
Cevap: Şikayetlerin geri alınması ve kamu davası