Yaşadığım yaralanmalı trafik kazası hakkında
Öncelikle herkese merhaba foruma yeni üye oldum bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var.
02.05.18 tarihinda ben motorsikletimle seyir halinde iken ters yönden çıkan bir servis aracıyla çarpıştım. Bende hasar olmadığını düşünüyordum bu yüzden kaza tutanağı tutmadım şahısta masrafımı karşılıycağını söyleyip bana kartını verdi.Sonrasında ben olayın sıcaklığıyla farkedememişim devlet hastanesine acil bölümüne gittiğimde sol el bileğimde ve baş parmağımda el yüzeyinde çatlaklar tespit edilip kolum alçıya alındı.
Kaza yaptığım şahsı tekrar aradığımda şuan parasının olmadığını kendince onun haklı olduğunu söyledi ve benimde kafam attı direk adliyeye gidip şikayetçi oldum.Savcıya durumu anlatıp olay yerinde kaza anını gören kamera olduğunu söyledim savcı verdiği talimattada mobese kayıtlarının incelenmesini söyledi.
Kaza yaptığım şahıs gidip ifadesini vermiş nasıl ifade verdiğini bilemiyorum asılsız şeylerde söylemiş olabilir kendisini haklı çıkarmak için mobese kayıtlarına ulaşılıp ulaşılmadığını ise yarın öğrenicem.
Bu aşamadan sonra ben ne yapmalıyım şahıs yalnış ifadelerle beni suçlu duruma düşürebilirmi?
mobese kayıtlarından kaza görüntüsüne ulaşamazsak ne olucak? veya ulaşırsak onun suçlu olduğu kanıtlanırsa neler olabilir?
ben hukuk konularına yabancıyım daha önce mahkemeye çıkmışlığım bile yok ne yapmam gerekiyor ne ile karşılaşabilirim hiç bilmiyorum.
Lütfen yardımcı olun
Cevap: Yaşadığım yaralanmalı trafik kazası hakkında
yokmu bilgisi olan kimse?
Olay sırasında tutanak tutulmaması aleyhinize bir durum.
Mobese görüntülerinin olup olmadığı, iddialarınızı destekleyecek delilleri bulup bulamayacağınız gibi hususlar sonucu belirleyecek.
Yusuf bey, olay anını gören tramvay kamerasının aktif olmadığını öğrendik istanbul ulaşım aş. bu şekilde söylüyor.Elimde kanıtda yok dediğiniz gibi tutanak olmamasıda bana sıkıntı yaratıcak sanırım.
Şikayetçi olan benim üstelik peki dava açılmadan şikayeti geri alabilirmiyim? yada mahkemede haksız görülürsem ne olur mağdur olan taraf her türlü benim maddi ve manevi şekilde. Teşekkür ediyorum size ilgiendiğiniz için.
bugün şahsı aradığımda numarasının geçici olarak servis dışı bırakıldığını öğrendim bu durum benim lehime olmazmı
Alıntı:
ozan1991 rumuzlu üyeden alıntı
bugün şahsı aradığımda numarasının geçici olarak servis dışı bırakıldığını öğrendim bu durum benim lehime olmazmı
Bunun pek çok sebebi olabilir.
Sizin ispatlamanız gereken kaza sonucunda yaralandığınız ve bu kazada karşı tarafın kusurlu olduğu.
Karşı tarafın telefonunun kapalı olmasına dayanarak bunu ispatlayamazsınız.
Yusuf bey raporlarım var,fakat kusurunu nasıl ıspat edebilirim kamera görüntüsü bulamıyoruz.
Üstelik şahitte yok olay çok erken saatte oldu ben caddeye bağlandığı sokağı belirttim orada tek yön tabelası var ters yönden geliyor,muhtemelen aksini iddia edicektir boşuna dava açılmış olucak sanırım