İstifaya zorlanmak ve mobing
Daha önce burada çalışma koşullarımın değiştiğini ama benim yazılı olarak kabul etmediğimi beyan etmiştim.
İşverenim buna rağmen beni işten çıkarmadı.Bende kendilerine mesaj atarak eski görevimle işime devam edeceğimi yeni verilen görevi kabul etmediğimi bir kez daha belirterek görevime başladım.Şimdi size sunu sormak isterim.
-İşveren ben kendim istifa edeyim diye bekliyor.Ve muhtemelen ay sonunda benim maaşımı yeni görev maaşından verecek.Eğer bu sekilde maaşımı yine de düşürürlerse işyerine kasıtlı yaptığı için çalışırken mobing davası açabilirmiyim. Neden mobing davası diyecek olursanız. Eğer ben haklı sebeple istifa edersem hem ıhbar tazmınatımı alamam hemde işe iade davası acamam. Öte yandan psıkolojık olarak beni ıstıfaya zorluyorlar
-mobing davası bana avantaj sağlarmı.
-eğer beni yıldırarak "haklı sebeple" istifa ettirirlerse işe iade davası açamazmıyım.
yaklaşık 11 gün önce bana değişiklik bildirildi ve ben kabul etmedim ama hala çıkışımı da yapmadılar.
Cevap: İstifaya zorlanmak ve mobing
Alıntı:
emotional rumuzlu üyeden alıntı
Daha önce burada çalışma koşullarımın değiştiğini ama benim yazılı olarak kabul etmediğimi beyan etmiştim.
İşverenim buna rağmen beni işten çıkarmadı.Bende kendilerine mesaj atarak eski görevimle işime devam edeceğimi yeni verilen görevi kabul etmediğimi bir kez daha belirterek görevime başladım.
Alıntı:
-İşveren ben kendim istifa edeyim diye bekliyor.Ve muhtemelen ay sonunda benim maaşımı yeni görev maaşından verecek.Eğer bu sekilde maaşımı yine de düşürürlerse işyerine kasıtlı yaptığı için çalışırken mobing davası açabilirmiyim.
Açabilirsiniz elbette, ama açacağınız davada size yapılan mobing i ıspatlamanız gerekecek, ki henuz ortada bir mobing yok, ihtimali var. Her ihitimale karşı açayım o davayı derseniz, sadece kaybedersiniz o davayı.
Alıntı:
Neden mobing davası diyecek olursanız. Eğer ben haklı sebeple istifa edersem hem ıhbar tazmınatımı alamam hemde işe iade davası acamam. Öte yandan psıkolojık olarak beni ıstıfaya zorluyorlar
Mobing , istemediğiniz davaranışlara maruz bırakılarak işten kendi ayrılmanız amacıyla yapılan baskı , ama sizin bu dediğinize göre, bana parasını ödedikleri sürece istedikleri kadar mobing yapabilirler görüntüsü çıkıyor ortaya.
Karar vermelisiniz, işten ayrılmanız için baskı uygulanıyorsa, bu baskıyı kaldıramıyorsanız ( ihtimal yapılacak baskıyı kaldıramayacaksanız değil, var olan baskıdan bahsediyorum) sözleşmenizi bu sebeple fesheder, iş mahkemesinde hakkınızı arama yoluna çıkarsınız.
Alıntı:
-mobing davası bana avantaj sağlarmı.
Mobinge maruz kalarak çalışmaya devam etmek size yaşantınızda bir dezavantaj sağlamayacaksa, evet, ıspatlayabilirseniz avantaj sağlar.
Alıntı:
-eğer beni yıldırarak "haklı sebeple" istifa ettirirlerse işe iade davası açamazmıyım.
Açamazsınız.
Alıntı:
yaklaşık 11 gün önce bana değişiklik bildirildi ve ben kabul etmedim ama hala çıkışımı da yapmadılar.
Değişiklik bildirilmiş ve kabul etmemiş, eski işinize devam etmişsiniz. Sözleşme feshini gerektirecek bir durum yok bu haliyle.
Cevap: İstifaya zorlanmak ve mobing
Sn Erdogan Bey yanitiniz icin cok tesekkur ederim.Fakat isverenden bugun soyle bir cevap geldi.ya seni tazminatsiz isten cikaracagiz ve hicbisey alamayacaksin, ya da tazminatini veririz ama sende bize hicbir geri dava, ise iade, alacak davasi acmayacagina imza atarsin.Acikcasi bir nevi tehdit.Bana soylenen 25. E 2 bendine uygun tutanak tutup cikaracaklari. Ben sanirim kabul etmeyecegim.Cunku bu tamamen kotu niyet.Yani isin boyutu tamamen degisti.Bende artik hakkimdaki cikis islemine bakip dava acmaliyim sanirim