Benim yazmadığım ama telefon numaramın olduğu web sitesi
Merhaba. Benim boşanma davamda, karşı taraf sunduğu delillerde bir arkadaşlık sitesine yazıldığı iddia edilen ve içinde benim telefon numaramın da olduğu web sayfası çıktılarını delil olarak sunmuş. Ancak ben böyle bir sayfaya kesinlikle böyle şeyler yazmadım. Üstelik sayfanın üye olduktan sonra onay için mail sistemi olmadığı gibi, şifremi unuttum vb. bölümleri de bulunmamakta.
Bu durumda haklı olduğumu ve benim bunu yazmadığımı nasıl ispat ederim? Üstelik de çeşitli zamanlarda ve çeşitli günlerde yazılmış, boyuma kiloma kadar herşey yazılmış, sitede bir profil resmi var ama bana ait değil, katıldığı yer olarak da saçma sapan şehirler yazılmış.
Ben bu durumda ne yapmalıyım? Anlamaya çalıştığım nokta şu: her isteyen bu şekilde birinin telefon numarasıyla böyle şeyler yazıp sonra haklı çıkabilir mi? Diyelim ki kendi evimden ve işyerimden yazıldı, bunu benim yazmadığım nasıl belli olur? Öyle ya, herkes yapmış olabilir...
Kafam çok karıştı, yardımcı olabilir misiniz?
Dostlukla...
Cevap: Benim yazmadığım ama telefon numaramın olduğu web sitesi
5237 sayılı TCK’nin 136. maddesi ‘kişisel verileri’ hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişileri cezai yaptırıma tâbi tutmuştur. Bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ayrıca söz konusu delil hukuka aykırı elde edildiğinden delil mahiyetinde bulunmamaktadır. Siteden kimin sizin adınıza sahte profil açıp, kişisel verilerinizin aleni bir şekilde yayınladığı I.P adreslerinden ve muhtelif araştırmalar sonucu bulunabilmektedir.
Değerli yanıtınız için teşekkürler benim takıldığım ana nokta şu eğer bu paylaşımlar benim evimden ve benim işyerinden yapıldıysa ki büyük olasılıkla öyle Çünkü kendisi Ara ara Kendi iş yerime gelip bilgisayarı kullanıyordu buna şahidim de var Ben asıl bunu nasıl ispatlayabilirim ip numaraları buradan çıkarsa nasıl bir yol izlenir
Ayrıca hukuka aykırı olarak elde edilmiş dediniz bu paylaşımlar bir arkadaşlık sitesinde herkese açık durumda yine de hukuka aykırı olarak bu değerlendirilmesi gerekir
Bu konuda beni aydınlatabilecek bir arkadaş yok mudur? Çok mağdur durumdayım..
www.hukuki.net sadece vatandaşlara hukuki bilgilendirme, haklarından haberdar olmalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir internet sitesidir. Üstte sormuş olduğunuz nasıl ispatlayabilirim vb. gibi soruları mümkünse bilişim hukuku ile ilgilenen bir meslektaşımıza yüz yüze anlatmanız ve bu doğrultuda ilerlemenizi tavsiye ederim. Bu siteden aldığınız bilgilerle bir yere varamazsınız.
Alıntı:
Av. Sertaç Poyraz rumuzlu üyeden alıntı
www.hukuki.net sadece vatandaşlara hukuki bilgilendirme, haklarından haberdar olmalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir internet sitesidir. Üstte sormuş olduğunuz nasıl ispatlayabilirim vb. gibi soruları mümkünse bilişim hukuku ile ilgilenen bir meslektaşımıza yüz yüze anlatmanız ve bu doğrultuda ilerlemenizi tavsiye ederim. Bu siteden aldığınız bilgilerle bir yere varamazsınız.
Sa Hocam bir konu hakkinda size danisabilirmiyim
GT-I8200 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Estağfurullah ben kimseyi kırmak veya yanlış anlaşılmak istemem. Olayın vahameti dolayısıyla böyle yazmış olabilirim ve sanırım da biraz abarttım. Herkesten özür dilerim. Amacım bu değil ve asla da olamaz. Ama takdir edersiniz ki böyle saçma sapan bir durumda da insan yeterli düşünemeyebiliyor.
Yani avukat bir kaç arkadaş ispatlayamazlar dedi ama yine de buradaki avukat dostlara da sormak istemiştim. Amacım kimseyi kırmak değildi..