Yurtdışında yapılan evliliğin ikince kez kabul edilmesi
İyi günler,
22/10/2014 tarihinde Kırgızistanda Kırgız vatandaşı bir hanım ile evlendik. 3 ay sonra Türk konsolosluğuna evliliğimizi tescil ettirip nüfusuma aldım. 10/10/2017 tarihinde boşandık. Fakat yakın bir zamanda tekrar barıştık. Sorum şu: Eşim Kırgızistanda Türkiyedeki boşanma davasının tanınması için herhangi bir girişimde bulunmamış. Yani Kırgızistan kanunlarına göre hala evli görülmekteyiz. Tüm bunları göze alırsak evliliğimizi tekrar tescil edebilir miyiz ? Yoksa orada da boşanıp tekrar evlenmemiz mi gerekmektedir ?
Yardımlarınız için teşekkür ederim
Cevap: Yurtdışında yapılan evliliğin ikince kez kabul edilmesi
Bu durum için nereden destek alabilirim ? Maddi durumum çok iyi değil
yani insanlar buraya abuk sabuk şeyler açıyorlar gına geliyor. kardeşim böyle şeyleri gideceksin konsolosluğa soracaksın. konsolosluk çalışanları kanunlar hakkında en güncel bilgilere sahipler. hadi git şimdi evlen.
Konsolosluğa gitme imkanım olmadığı için buradan soruyorum. Sorunun mantıklı olabilmesi için sizin için şart nedir ? Sonuçta burası bir forum insanlar birbirine yardım ediyor. Eğer konu hakkında fikriniz yoksa böyle abuk sabuk yorumlar yazarak siz de insanlara gına getirmeyin. Böyle saçma bir üslupla insanlara bilmediğin konulara hakkında cevap yetiştireceğene git bir çiçek filan sula zamanını daha faydalı geçirmiş olursun.