kamu görevlisine hakaret fakat kamu görevlisi olduğunu bilmiyordum
merhabalar arkakadaşlar
19.06.2017 tarihinde eskişehirspor başkanı halil ünalın stadın yanındaki arsayı bakanla konuşup anlaştığımız halde il spor müdürü h.a. bize vermiyor bize vermiyor şeklindeki yaptığı açıklama üzerine bu paylaşımlar facebookta eskişehir taraftar sayfalarında paylaşılmış olup altına yüzlerce yorum gelmiştir bu yorumların bir tanesinde kendisini tanımadığım bilmediğim il spor müdürü hakkında makamını memuriyetinide bilmiyorum;satılık suratsız kimbilir kime hizmet ediyor yorumu yapmısım.hepimiz taraftar yönümüz var anlık bir durum ve anlık bir yazı oldu bunu yaparken ne bir isim vererek söyledim nede karsımdakinin kim olduğunu bilerek sonucta facebookta 3.şahıs taraftar gruplarının paylaştığı bir yazı karsılıklı konusmadık yüzününü görmedim veya tanımıyorum.yaptığım tabikide yanlıstı zaten bugüne kadar hiçkimseye böyle şeyler söylemedim kaldıki küfürlü bişeyde yazmamısım.neyse hakkımda dava acıldı davacı K.H. 125/12 125/3a tck 53 önümüzdeki günlerde dava görüşülcek dava eskişehirde acıldı öncelikle daha önce hiç böyle birşeyle karsılasmadım bu konuya cok uzağım ben izmirde yasıyorum astsubayım yani memurum
bu dava sonucu memuriyetimi ne derece etkiler memurların memuriyet kaybı ceza süreleri hakkında bilgi almak istiyorum
dava eskişehirde acıldı eskişehirde bir dava saati yeri var e devlette dava yeri eskişehir gözüküyor.bana gelen talimat sayfasında davanın izmirdeki asliye cezada saat tarih bildirmişler izmirdemi katılacağım eskişehire gitmeyecekmiyim
son olarak bir avukat tutmalımıyım davacı il spor müdürürün avukatını aradım ve pişmanlığımı ve yaptığımın yanlısın farkında olduğunu anlık bişey olduğunu kendisini tanımadığımı memur olduğunu bilmediğimi ve küfür gibi bişeyin söz konusu olmadığını anlık olarak söylediğim o satılık kimbilir kime hizmet ediyor kelimesi cıktığını anlattım oda iletip size dönüş yaparım dedi bu davacının K.H olduğu davalarda uzlastırma ve şikayeti geri çekme durumu söz konusumu
sonuc alehimde olursa ne ceza alırım sonucta bilmeden istemeden yaptım ve pişmanım
şimdiden değerli fikirleriniz için teşekkür ederim
Cevap: kamu görevlisine hakaret fakat kamu görevlisi olduğunu bilmiyordum
arkadaslar bir kac yanıta cok ihtiyacım var gece gündüz uyuyamıyorum
Sayın üye ;
Yani küfür içeriği yok diyorsunuz ancak söylediğiniz kelimenin de küfürden çok aşağı kalır bir yani yok.
Benden size bir tavsiye en yakin zamanda iyi bir ceza avukatı bulup tutmaniz.
Çünkü bu kelimeye karşın ceza almanız adamıdır
En azından avukatıniz size bir yol göstererek alacağınız cezanın hafifletilmesinde rol oynayacaktır.
Ancak sunuda unutmayın bir ceza alicaksiniz ama ne kadar çok yada az memuriyetinizi kisitlarmi engel olurmu bilemem.
Bu arada bu yorumu hangi tarihte yaptınız ve üzerinden ne kadar sure geçtikten sonra dava açılmış bu çok önemli.
Hakaret vb şikayetler suçun oluştuğu tarihten itibaren 6 ay içinde açılmayan davalar zaman kaybına ugrar
17.06.2017 tarihinde olmus olay 14.05.2018 tarihinde görülecek dava fakat 3 ay önce ifade verdim sonuc olarak ceza ne öngörülür ayrıca zaten mahkemeyi kaybedeceksem birde kendi avukat parası eklenecek bana oldukca büyük bir meblağ ortaya cıkacak
Alıntı:
by_fatih rumuzlu üyeden alıntı
Sayın üye ;
Yani küfür içeriği yok diyorsunuz ancak söylediğiniz kelimenin de küfürden çok aşağı kalır bir yani yok.
En azından avukatıniz size bir yol göstererek alacağınız cezanın hafifletilmesinde rol oynayacaktır.
Ancak sunuda unutmayın bir ceza alicaksiniz ama ne kadar çok yada az memuriyetinizi kisitlarmi engel olurmu bilemem.
Bu arada bu yorumu hangi tarihte yaptınız ve üzerinden ne kadar sure geçtikten sonra dava açılmış bu çok önemli.
Hakaret vb şikayetler suçun oluştuğu tarihten itibaren 6 ay içinde açılmayan davalar zaman kaybına ugrar
- - - Updated - - -
ayrıca zaman kaybına ugrasaydı dava acılırmıydı ? 10 ay önce olmus bir olay
Alıntı:
Sayın üye ;
Dostum ;
1 -) kaybedeceksem neden tutayim ongurusu çok yanlış.
(Sebebi ) = avukatin varken belki çok az bir ceza ile memuriyetine zarar gelmeyebilir.
Avukatsiz yani savunmasız iken karşı tarafın avukatı eklerde ekler memuriyetinin yakabilir.
Mecazi anlam
(Bu durum lastik havası gibidir bir lastiğin üzerinde kaç jant ve ölçüsü yazmazsa sen buna 40 hava iken 100 basarsan patlar ama üstündeki ölçülerle az çok 40 yerine 60 basarsin ve sorun çıkmaz)
Ayrıca
2-) eğer karşı kişi davayi olayın üstünden 6 ay geçtikten sonra açtıysa dava görüşmesinde avukatın davanın zaman kaybına uğradığını savunarak davanın düşmesini ister.
Alıntı:
Dostum ;
1 -) kaybedeceksem neden tutayim ongurusu çok yanlış.
(Sebebi ) = avukatin varken belki çok az bir ceza ile memuriyetine zarar gelmeyebilir.
Avukatsiz yani savunmasız iken karşı tarafın avukatı eklerde ekler memuriyetinin yakabilir.
Mecazi anlam
(Bu durum lastik havası gibidir bir lastiğin üzerinde kaç jant ve ölçüsü yazmazsa sen buna 40 hava iken 100 basarsan patlar ama üstündeki ölçülerle az çok 40 yerine 60 basarsin ve sorun çıkmaz)
Ayrıca
2-) eğer karşı kişi davayi olayın üstünden 6 ay geçtikten sonra açtıysa dava görüşmesinde avukatın davanın zaman kaybına uğradığını savunarak davanın düşmesini ister.
çok teşekkür ederim anladım peki şimdi bu dava zaman asımına ugruyormu olay
17.06.2017 yılında oldu bir ara ifadeye gittim oda tarihi hatırlamıyorum ama ilk görülecek durusma günü 14.05.2018
Mahkeme
Eskişehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi
Dosya Yıl/No
2018/...
Dosya Türü
Ceza Dava Dosyası
Açılış Tarihi
20/04/2018
Dosya Durumu
İddianamenin Değerlendirilmesi Sonrası Açılış
bu durumda ceza zaman asımına ugrarmı yoksa bu şikayet süresiylemi alakalı şikayet süresini nasıl öğrenebiliriz
O kadarını bilemem avukat tutarak kendinizi sağlama alin
Şikayet için zamanaşımı olaydan sonra 6 aydır.
Şikayet üzerine savcının soruşturma yapması ve iddianameyi hazırlaması zaman alır.
17 Haziran 2017'deki olay için 17 Aralık'a kadar şikayet yapılmışsa, zamanaşımı dolmamıştır.
Yaklaşık 3 ay önce (Ocak veya Şubatta) ifade verdim dediğinize göre şikayet büyük ihtimalle 17 Aralık öncesinde yapılmıştır.
Zamanaşımı dışındaki savunma yöntemlerini araştırın.