Cevap: Takip icralar başladı
yaşadığınız sorun bilgiyle değil çalışarak çözülecek bir sorun.
Hocam tevekkülü kaybetmeyiniz, inancınızla işinize ve hayatınıza sarılın.
Canınızı alacakları yok, kazancınız belli yaşamınız belli, hukuken alabilecekleri de belli.
Hiç ruh sağlığınızı bozmayın, ufak ufak ödeyerek devam edin.
Yanlız şu borçlar içinde (nispeten) ufak olan 2-3 kalem var, kafanızı biraz sadeleştirmeniz açısından onları böyle illa ki sevenleriniz akrabalarınız dostlarınız vardır, elden borç alarak kapatın bence. O iletişim firmaları vodafone superonline ile ing bankasının ufak tüketici borcunu.
Denizbank - YapıKredi ve Ziraat'i de imkanınız varsa birleştirip tek bir çatıda toplamaya çalışın.
Halkbankı düzenli ödediğiniz için en uygun çatı orası gibi görünüyor.
Sonra yıllar içinde azaltırsınız.
Allah yardımcınız olsun.
Kardesim selam..oncelikle moralini bozma..cana gelmesin borc olsun...benimde basima gelmisti benzer sey yaklasik 50000 civariydi borc simdi borc 20000 civari kaldi 3 yilda...benden sana tavsiye borc odemekle bitiyor..bak soyle yapabilirsin.bankalari tek tek ara ben borclarimi odeyemiyorum de.eger bankalarda icra takibi baslamadiysa 72 aya kadar bolebiliyorlar.buna ihtiyac kredisi,kredi karti da hepsi dahil...yapilandirma yapmak istiyorum de yapiyorlar.o halkbank aylik 2000 odeme 32 ay taksit yazmissin.onu yapilandirsan taksitler bayagi bir duser..daha ufak taksitlerle uzun zamana yayabilirsin bu sekilde borcunu..yada isin uckagitciligini yapan bir cok kisi var eger uzerine mal,mulk yoksa ayni sartlara yakin is te bulabilirsen kisa zamanda işi birakirsin..guvendigin birisine senet verirsin..bankalar icrayi koymadan.senet verdigin guvendigin kisi koyar maasina haczi aldigi parayi sana iade eder..bu sekilde yapabilirsin..ama bu yol borcu kat ve kat arttirir..buda cozum degil.is yerinden tazminati isteyebilirsin.eger ayni is yerinde uzun zamandir calisiyorsan..bayagi bir borcunu azaltip taksitleri dusurebilirsin..hatta 1999 yili oncesinden sigorta girisin varsa ve toplam 3600 sigorta gun sayin varsa.sgkdan yazi alip is yerine verirsen tazminatini vermek zorunda is yerin...bu kriterler tutmuyorsa iscinin bazi hakli nedenlerle tazminatini alma hakki var is verenden.ornegin.bel rahatsizligin vardir.sayet is yeri agir sanayi geciyorsa tam tesekkullu hastahaneden agir tehlikeli isler yapamaz raporu alirsiniz bu yontemde is verenden tazminati koparmanin baska yolu..dostum bence sen is verenin den tazminatini iste belki verir...bu kadar cozumu neden pes pese yazdim..ogunleri bende yasadigim icin biliyorum..birilerinden cevap bekledigini.insallah fayda sagliyacak sey yazmisimdir size.kalin saglicakla
- - - Updated - - -
Birde su secenek var..artik 4000 kusur tl altindaki borclar icin icra islemi baslatamiyor sirketler..ilk once ilce veya illerdeki hakem heyetlerine basvuruda bulunup cikan karar dogrultusunda icra baslatiyorlar..tuketi hakem heyetinden cikan karar iki tarafida bagliyor.fakat itiraz hakkiniz oluyor diye biliyorum.belki o arada bazi borclarinizi boldurursunuz anlasarak.bir hukukcu arkadas bu konuda bilgi verirse bizde aydinlanmis oluruz.