Facebook üzerinden dolandirildim adli birimlere gitmesi için ne yapa bilirim?
Merhabalar sayın üyeler ve adminler ben yaklaşık 2 gün önce küçük bir meblada olsa dolandırıldım şu an parayı değilde beni dolandıran kişinin ceza almasını istiyorum ve bu konuda bimer'e yazı yadım onlarda bana;
Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapmış olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz incelenmiştir.
İletilen ihbarda, İnternet ortamında dolandırıcılık suçu işlendiği belirtilmektedir. Dolandırıcılık suçu 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 157 vd. maddelerinde düzenlenmiştir. Bu nedenle, söz konusu ihbarın ve suça konu olayın adli makamlara intikal ettirilerek soruşturulmasına imkân sağlanabileceği mütalaa edilmektedir. Bu kapsamda, ihbarın doğrudan adli mercilere intikal ettirilebileceği hususu takdirinizdedir.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü
Şeklinde dönüş yaptı elimde mesajlaşmalarım var ve parayı gönderdiği dekontda hayla duruyor ben adamı tarafımca bulup şikayet etmek adaletin yerini bulmasını istiyorum ama bunu nasıl yapıcağımı bilmiyorum ek olarakta ben öğrenciyim ve bu gibi durumlara ek ödeme yapıcak durumum yok bu gibi işlere ücret ödüyormuyuz öüdyorsak ne kadar ödüyoruz dolandırıcı şahısı nasıl şikayet edebilirim bu konuda bana yardımcı olursanızz sevinirim şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.
Cevap: Facebook üzerinden dolandirildim adli birimlere gitmesi için ne yapa bilirim?
Savciliga suç duyurusunda bulunabilirsin elindeki kanıtlarla beraber