Reşit olamayan birisiyle evlenmek.
Öncelikle merhaba iyi günler benim bir derdim var yardımcı olursanız çok müteşekkir kalırım.Ben 23 yaşındayım sevgilim ise 16 yaşında.Evlenmeyi istiyoruz.Fakat ailesi izin vermeyecek.Ve sevgilimin hamile olma riski var.Eğer hamileyse evlendikten sonra aldırmayı düşünüyoruz çünkü psikolojik sorunları var ve bebeğe sağlıklı bir şekilde bakamayacak ve aklım hep evde kalacak.Mahkeme kararı ile evlenmemiz uygun gibi duruyor.Sevgilim doğum tarihi 20.01 2002 yani 16 yaşını doldurdu.Mahkeme onay verir mi?Bu birinci sorum.Ve de mahkeme süreci ortalama ne kadar sürüyor?Cevaplarsanız çok sevinirim
Cevap: Reşit olamayan birisiyle evlenmek.
Sizin durumunuz farklı mahkeme ile evlenmek istiyorsunuz ama siz bilerekmi konusuyorsunuz yoksa bilmeyerekmi anlayamadim.
1-) mahkeme yolu ile aile izinleri ile birlikte başvurulur evlenmek için mahkeme inceleme başlatır. Kız çocuklarında belli bir kriter vardı o uygunsa yapılabilir , ancak dediğiniz gibi ise psikolojik sorun derken ? Net açıklayın.
2-) reşit olmayan birisi ile birlikte olmussunuz ve bunu kizin kendi karar verebilecek yastami yapıldı ? Egerki kendi kararlarını veremeyecek bir durumda ise cocuk cinsel istismarindan agir ceza alicaksiniz bunu da bilin.
3-) birde aile problemi var kizin ailesi dava acar bizim kızımız reşit değil zorla kizimiza sahip oldu hamile bıraktı deyip ve çocuğumuz kendi kararlarını verebilcek yasta değil derse sen bittin sürünür durursun ceza evinde siciline de işlenir yüz kızartıcı suç olaraktan.
4-) memuriyet , polis,asker vb yerlerde giremessin , büyük kurumsal özel şirketlerde ise almazlar.
Cevap: Reşit olamayan birisiyle evlenmek.
Alıntı:
by_fatih rumuzlu üyeden alıntı
Sizin durumunuz farklı mahkeme ile evlenmek istiyorsunuz ama siz bilerekmi konusuyorsunuz yoksa bilmeyerekmi anlayamadim.
1-) mahkeme yolu ile aile izinleri ile birlikte başvurulur evlenmek için mahkeme inceleme başlatır. Kız çocuklarında belli bir kriter vardı o uygunsa yapılabilir , ancak dediğiniz gibi ise psikolojik sorun derken ? Net açıklayın.
2-) reşit olmayan birisi ile birlikte olmussunuz ve bunu kizin kendi karar verebilecek yastami yapıldı ? Egerki kendi kararlarını veremeyecek bir durumda ise cocuk cinsel istismarindan agir ceza alicaksiniz bunu da bilin.
3-) birde aile problemi var kizin ailesi dava acar bizim kızımız reşit değil zorla kizimiza sahip oldu hamile bıraktı deyip ve çocuğumuz kendi kararlarını verebilcek yasta değil derse sen bittin sürünür durursun ceza evinde siciline de işlenir yüz kızartıcı suç olaraktan.
4-) memuriyet , polis,asker vb yerlerde giremessin , büyük kurumsal özel şirketlerde ise almazlar.
aklı yerinde ve kendi isteği de var yani ben zorla ona hiçbir şey yapmadım.Ruhsal sorunları derken evdeki baskılardan dolayı benimle tanışmadan önce evden kaçmış ve geri dönmüş o süreçte yaşadığı kötü olayları unutmak için psikolojik tedavi alıyor.Ailesi şikayetçi olursa ve o karşı çıkarsa bir sorun olur mu bilmiyorum.Ve mahkeme süreci ne kadar sürer demiştim onu da cevaplamamışsınız gene de teşekkür ederim.