Yöneticilik yaptığım aynı zaman da malik olduğum site 2002 senesinde Ada / Parsel yönetiminden Blok Yönetimlerine çevrilmiştir. Parseldeki tüm blokların bütçeleri ayrı, yöneticileri ayrı, imza sirküleri vs. filan her şey ayrı. Özellikle forumda bazı kişilerin dert yandığı giriş katların asansör masraflarına katılmaz ifadesinden kaynaklı bununla beraber bazı maddelerde değişikliğe gitmek istiyoruz. Tapuya gidip bunu aktardığımda Ada / Parseldeki tüm bağımsız bölümlerinin toplanacağı bir kurul yapmamız gerektiği söylendi. Fakat eski Parsel Yöneticisi zamanında mahkeme bizi blok yönetimine geçirdi ama davayı yürüten avukat ile sorunlar olduğundan bazı belgeler tapuya ulaşmadı dedi. Ben de o yıllara ait genel kurul tutanaklarını, resmi yazıları ve dava dosyalarını bulamıyorum. Nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor?
Aynı zamanda da her ne kadar giriş kat olsa da otoparklara asansör yardımı ile inilebiliyor. KMK'da yer aldığı üzere kimse kullanmama bahanesi ile giderden kaçınamaz demesine rağmen yönetim planında giriş katlar asansör masraflarına katılmaz deniyor. Bu konuda bilirkişi yardımı ile mahkemeye başvurulabilir mi? Başka hangi yol izlenebilir?