Belediye esnafa 50 cm kaldırım kullanma hakkı verdi
Merhaba arkadaşlar. Silvan Belediyesi encümeni ilçemiz esnafına kaldırımın 50 cm lik kısmını kullanım hakkı vermiş. Engelliler başta olmak üzere tüm vatandaşlar bu durumdan şikayetçi.
Şimdi ben şunu sormak istiyorum.
-Belediyenin vatandaşın hakkı olan kaldırımdan esnafa pay verme hakkı var mı?
-BİMER'den gelen cevap aşağıdaki şekildedir. Bu cevaba istinaden benim dava hakkım doğar mı? Dava açmam durumunda haklı bulunur muyum?
İlgi sayılı yazınıza istinaden yapılan incelemede dilekçenizde zikredilen husus ile ilgili
06/09/2018 tarih ve 140 sayılı Belediye Encümen Kararı ile kaldırım genişliği müsait olan
yerlerde kaldırımlarda esnaf kapı eşiğinden itibaren 50 cm. lik mesafeye, esnaf eşya teşhir izini
verilmiş olduğu anlaşılmıştır.
Bilgilerinize rica ederim.
Cevap: Belediye esnafa 50 cm kaldırım kullanma hakkı verdi
Cevap: Belediye esnafa 50 cm kaldırım kullanma hakkı verdi
up yazmak guzel bir davranis degil. bir nevi baskasinin sorusuyla degil benimle ilgilenin demek. sorunuza gelince esmafa yarim metre teshir hakki tanimak aslinda vatandasa da hizmet. iceri kadar girip ne olduguna bakmak yerine kaldirimdan gecerken gorup satin almak daha guzel. ustelik ekonomiyi de canlandirmak zorundayiz. zaten yaziya dikkat ederseniz bunun musait kaldirimlar icin gecerli oldugu yaziyor. peki tum kaldirimlar esit mi silvanda? ve yaklasik genislikleri nedir?
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi