İnternetten perde siparişi ve iptal iade durumları
Öncelikle şimdiden bu konu hakkında bilgi paylaşımı yapanlara teşekkür ederim.
Ben perde üzerine satış yapmaktayım.
Bu ticaretimi hazır e ticaret platformlarına da taşımak istiyorum fakat aklıma takılan bir kaç soru var bu konuda yardımcı olabilir misiniz.
E ticaret kanunu ve mesafeli satış sözleşmesinde belirtilen bir unsur var kişiye özel üretilen ürünler ayıplı kusurlu değil ise iade edilemez diye.
Sonuçta bende internet üzerinden sipariş üzerine urunlerin dikim ve de gönderimini yapacağım bu durumda da perde kişiye özel üretim oluyor mu ?
Eğer olmuyor ise ben ürün açıklama kısmına kişiye özel üretilecektir gibi bir ibare eklesem bu geçerli olurmu?
Aynı zamanda bu sorumun kişiye özel ürün olduğunu kabul eder isek ürün üretime girmiş kesilmiş biçilmiş fakat henüz işleme aşamasında iken urun alıcıya teslim edilmeden ve ya kargoya verilmeden iptali olduğu takdirde iptal etmeme hakkımız varmıdır.
Yok ise yine aynı şekilde ürün açıklama kısmına siparişiniz ertesi gün işleme alınacağından 24 saat içerisinde iptal etme hakkınız vardır aksi taktirde 24 saatte iptal edilmeyen siparişler iptal edilemeyecektir gibi bir ibare koyar isek bir anlamı var mıdır ?
Son olarak gönderilen ürün ayıplı kusurlu olmadığı halde müşteri bunu farklı sebeplerden geri göndermek isteyerek ayıplı kusurlu hale getirir ise bunun için alınabilecek önlemler nedir bizim kusursuz ürün topladığımıza dair bir ispatimiz gerekir mi ?
Gerekir ise ne yapılabilir bu konuda mesela ürün paketine ürünün kalite kontrolü yapilmistir yazar isek bir etkisi geçerliliği varmıdır.
Ürün hatalı kusurlu çıkar ise bunun iade iptal yerine sadece değişimini yapabilirmiyiz?
Bu soruların tamamını gönderilen ürünün müşterinin vermiş olduğu ölçülere göre özel sipariş ile yapıldığını var sayar isek cevaplarını ne olur ?
Bu konu benim için önemlidir.
Yardımlarınız ve cevaplarını için şimdiden teşekkürler.
Cevap: İnternetten perde siparişi ve iptal iade durumları
Bu konuda yardımcı olabilecek yok mu ?