İstinaf aşamasında yönetici seçiminin geçerliliği
İkamet ettiğim sitenin yöneticileri emredici kural olan %50+1'lik oy çoğunluğunu almadan, yöneticilik yapıyorlardı.
Sulh Hukuk Mahkemesinde "Siteye yönetici atanması istemli" dava açtık ve kazandık. Hakim benim yönetici olarak atanmama karar verdi.
Eski yönetim istinafa başvurarak davayı uzattığı için, şu an yönetici koltuğuna oturamadım.
Eski yönetim bugün bir duyuru yapmış, 1 ay sonra yönetici seçimi toplantısı yapacaklarmış.
Tahmin edeceğiniz gibi, eski yönetim 1 ay sonra seçim yaparak %50+1'lik oy çoğunluğunu almaya çalışacak.
Benim sorum şu: İstinaf aşamasındaki davamızda, istinaf sonuçlanmadan, eski yönetim toplantı yaparak %50+1'lik oy çoğunluğunu alırsa, davayı biz İstinafta da kazansak dahi, eski yönetim biz istinaf aşamasında yeni toplantı yaptık, %50+1'lik oy çoğunluğunu aldık diyerek, İstinaf kararının uygulanmasını engelleyebilir mi?
Cevap: İstinaf aşamasında yönetici seçiminin geçerliliği
Yönetim planı genel kurulun ne zaman toplanacağını yazıyor? Ayrıca mahkeme kararının ayrıntılarına ihtiyaç var.
Yönetim planında yönetici seçimlerinin Mayıs ayında yapılacağı yazıyor.
Eski yönetim de zaten yönetim planında yazıldığı gibi Mayıs ayında yönetici seçimlerini yapacak.
Ama Mahkeme beni yönetici olarak atadı zaten. Dosya şu an istinafta, en az 6 ay sonra istinaf sonuçlanır.
Mahkeme kararı şöyle: Mevcut yöneticiler nitelikli çoğunlukla (%50) seçilmediğinden davanın kabulüne ve Ali Veli'nin yönetici olarak atanmasına...
Kat malikleri genel kurulunun yöneticiyi seçmesi esas, hakimin müdahalesi istisnadır.
Genel kurulda usulüne uygun bir yönetici seçilirse, önceki mahkeme kararının bir etkisi kalmaz.
Bildiğiniz üzere, yöneticiyi toplantı sırasında toplanan oylarla seçmek gerekiyor. Bizim site sakinlerinin çoğunluğu toplantıya katılmadığından, bizim sitenin yöneticileri toplantı sonrasında kapı kapı gezerek imza topluyor. Sonra da biz bu imzaları toplantı sırasında topladık yalanını söylüyorlar. Toplantıya bir hükümet komiseri gönderilmesini mahkemeden isteyebilir miyim?
Veyahut toplantıya katılan kişi sayısını tespit etmek için noter çağırabilir miyim?
Veyahut yeni bir tespit davası açarak, toplantıya Bilirkişi gelmesini mi sağlamalıyım?
- - - Updated - - -
Veyahut istinaf aşamasında olan davamızın yerel mahkemesine dilekçe verip, site toplantısına kaç kişinin katıldığını tespit etmesi için Bilirkişi veya hükümet komiseri gönderilmesini sağlayabilir miyim?