bitcoin - etherium tabanlı bir japon borsası beni hukiken tehdit ediyor.
Merhabalar, hukukçu arkadaşlar benim japon bir crypto borsasında hesabım vardı. Geçen gün bir durum oldu hesabıma yüklü miktarda para(bitcoin) yatmış ama bakiyem de kendi param vardı sadece. Büyük ihtimalle zaten sitenin kendisi de söylüyor sitede bug oluşmuş daha doğrusu açık oluşmuş. ben tedirgin olup paramı (bitcoinimi) ether cüzdana çekeyim dedim sonrasında çekim yaptıkdan sonra bakiyem de gene duruyor kendi bitcoinim heralde çekilmedi dedim bir daha çektim bunu 5 kez yaptım sonra sıfırlandı neyse cüzdana bir baktım o 5 işlem de gerçekleşmiş hepsi cüzdanıma gelmiş. Şimdi adamlar benden çektiğimden çok bitcoini geri yatırmamı istiyor sitemizde hata olmuş fazla çekmişiniz demiş. ben cevap falan vermedim ve bugün gene mesaj atmışlar 24 saat içerisinde bitcoinleri geri göndermezseniz sizi ülkenizdeki yetkililere bildireceğiz demiş. Ne yapabilirler bu konuda bilgi sahibi olan var mıdır? benden diyelimki 1 bitcoinim vardı 5 bitcoin çekmişim yanlışlıkla ve benden 10 bitcoin istiyorlar. ben nerden bulacağım 10 bitcoini. kendi sitelerinin hatasını bana yükleyecekler resmen.
Cevap: bitcoin - etherium tabanlı bir japon borsası beni hukiken tehdit ediyor.
Açığın farkında olmadan ard arda 5 çekim yapmak hayatın olağan durumuna aykırı geldi bana. Tahmini söyleyeyim sizde dürüstçe cevaplarsanız teknik anlamda kusurun kimde olduğunu söyleyebilirim. İki farklı tarayıcı aynı mac ve ip no ile refreshing tarzı bir işlem yapmış olabilir misiniz ? Daha açık şekilde bir tarayıcıdan transfer yaparken aynı anda diğeri ile yenile yaptınız mı ? Yaptıysanız ilki hata olarak kabul edilebilirken birden fazla olması olağan karşılanmaz.
Hukuki anlamda uluslararası hukuk bilen birine danışsanız iyi olur. Karşı tarafa Türkiyede temsilcileri olup olmadığını öğrenip orta yolu bulmaya çalışın.
Mi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kardeşim kesinlikle hack mack yok site hata vermiş nitekim genel de oluyordu çek diyordum bitcoini onaylamıyordu tekrar çek diyordum onaylıyordu ama bunu 5. de yaptı psihing vs yapmadım ki bunu site bana mesaj atmış sitemizde oluşan bugdan dolayı fazla çekim olmuş diye temsilcisi falan yok zaten küçük bir borsa. Ve benim hesabımda bilmediğim bir sürü crypto para da vardı bunları da mı ben yaptım? çeksem onlarıda çekerdim amacım kendi paramı çekmek dedim biri siteyi hackliyor sanırım paramı güvene alayım dedim çekip. Varsa bilginiz durum bu altında başka bir şey aramayın. hacker olsam zaten gelip burada sana sormam olayı.
tecrübeli bir yazılımcı olarak fikrimi belirtetim. bir kere kripto currency sisteminde bu şekilde bug lar kabul edilebilir değil. adamlar böyle bir hata yaptı iseler kendileri de sistemlerini sorguluyorlardır ve kafalarında bolca şüphe vardır.
hukuken bir şey yapabileceklerini sanmıyorum çünki resmi bir nitelikleri yok banka vs değilller. ayrıca adamlara cevap yazın kesinlikle fazla çekmedim, isterseniz bildirin ben fazla çekmediğime eminim diyin, onlar da acaba bizde mi sorun diye kendi log larına vs bir daha bakıp hatalı olduklarını bulurlar çünki sistemleri bug oluşturduuklarına göre kendilerine de şüphe ile yaklaşıyorlardır ve kafalarında soru işareti vardır siz de kendiniz haklı olduğunuzu diretince dur şuna bir daha bakalım diyebilirler ve bir şekilde ortaya çıkar.
Beş kere çektiğinizi, hakkınızın beş katı aldığınızı siz de kabul ediyorsunuz.
Dördünü iade edin ki, suçlu duruma düşmeyin.