Anlaşmalı boşanma, nafakanın elden ödenmesi
01.10.2014 tarihinde eski eşimle anlaşmalı olarak boşandım. Şuan 9 yaşında bir kızım var. O tarihte durumum iyi olduğu için 750 TL + her yıl %15 artırmak koşulu ile nafakayı protokole kendim ekledim. Eski eşimle herhangi bir çekişme yaşamadığımız için ve iyi niyetine inandığım için nafakayı elden ya da bankamatik ile kartsız işlem yaparak, eski eşim kendi hesabına para yatırıyormuş gibi yatırdım. Şuan eşim beni arayarak tehdit ediyor. Ya bana toplu para ver ya da geçmişe dönük icra başlatacağım diyor. Şuan evliyim ve bir kaç aydır işsizim. Şuan istediği parayı ödeyemeyeceğimi söylesemde nafile. Sürekli beni tehdit ediyor. Bu işlem için ne yapmam gerekiyor. Ayrıca iştirak nafakasının azaltılması ve çocuğumun velayeti için ayrı ayrı dava başlatmayı düşünüyorum. Kendim ve şuan ki eşim kızımla çok iyi anlaşıyoruz. Eski eşim bekar, çalışıyor, arabası ve bankada hatırı sayılır parası var. Görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Cevap: Anlaşmalı boşanma, nafakanın elden ödenmesi
Bu hususta en iyi sonucu almak için önceki ödemelerinizin delili gerekli bizzat avukatla görüserek yol haritası çizebilirsiniz iyi günler dilerim
Cevap: Anlaşmalı boşanma, nafakanın elden ödenmesi
Sıkıntılı bir durum. Elden ödeme veya bankamatik'e onun ismiyle yatırma gibi savunmalar sizi borçtan kurtarmayacaktır.
Yargıtaya göre nafaka yerine çocuğunun kolej taksitlerini, servis ve yemek parasını ödeyen baba, nafaka ödemiş sayılmaz.
Bütün bunlar belgeli olduğu halde, ayrıca annenin hesabına nafaka ödemesi gerekir.