Çağrı Merkezi Kampanyalardan Yararlandığım İçin İşten Çıkarıldım.
Merhaba,
Ben x bankasının çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olarak çalışıyordum. Hemde o bankanın 6 senedir müşterisiydim. Daha öncede kampanyalarından faydalandım. Fakat bir anda kampanyalardan yararlandığım için önce savunmamı aldılar. Sonrasında tek taraflı fesih verdiler ve 29. maddeden çıkış verdiler. Bankanın bu kampanyalarında bonus para var. Örneğin 4 tane 100 tl harcamaya 40 tl bonus para gibi. Sırf bonus para kazandım diye dolandırıcı gibi nitelendirip beni işten çıkardılar. Ben aynı bankaya vadeli hesabına para yatırıp faiz kazancıda elde ettim. Sonuçta müşterisiyim. Kredi kartını vadeli hesabını kullandığım için bana suçlama yoktu ama bonus para kazandığım için beni işten çıkardılar. Not: İş sözleşmemde ve kampanyalarda kesinlikle banka personeli veya çağrı merkezi çalışanı bunlardan yararlanırsa böyle olur gibi madde yazmıyordu. Hatta çağrı merkezindeki yetkililer bile mobil uygulamasını kullanın ürünlerinden faydalanın diye mesajlarıda var. Tazminat ve kıdem davası açtım. Lütfen konuyla ilgili yorum bekliyorum.
Teşekkürler.
Cevap: Çağrı Merkezi Kampanyalardan Yararlandığım İçin İşten Çıkarıldım.
2018 yılı içinde işçi alacakları veya işe iade davası açmadan önce arabulucuya başvuru zorunluluğu bulunuyor.
Arabulucuya başvurmadan açtıysanız doğrudan reddedilecektir.
Ayrıca işe iade için de (eğer hak düşürücü süreyi geçirmediyseniz) önce arabulucu sonra dava yolunu seçmenizi tavsiye ederim.
Cevap: Çağrı Merkezi Kampanyalardan Yararlandığım İçin İşten Çıkarıldım.
verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
arabulucuda gidildi fakat anlaşmaya yanaşmadılar. bende tazminat ve kıdem olarak dava açtım.