Üniversiteden Alınan Uzaklaştırma Cezası İPTALİ
Merhaba arkadaşlar, Üniversitede (kou) vize sınavında baskasının sınavına girmekten soruşturma açılmış adıma. fakat bana tebligat gelmedi dolayısıyla ifade vereceğim tarihi bilmiodm ve zaman gecdkden sonra oğrendim. Beni savunma yapmaya internetteki duyurulardan ve okuldaki panodan yazıyla bildirmişler. bana yazılı tebligat göndermeleri lazm değilmıydı.verilecek cezaya İdare mah.since İPTAL davası açabilirmim?? http://odb.kocaeli.edu.tr/yonetmelik_011.php
Cevap: Üniversiteden Alınan Uzaklaştırma Cezası İPTALİ
Öncelikle kesin ve yürütülebilir bir işlem tesis edilmesi gerekiyor. Şu an hakkınızda verilmiş bir ceza var ise, hemen bir avukat desteği almanızı öneririm, zira İdare'nin size yazılı çağrı yapması açık şekilde yönetmelik ile düzenlenmiş. Panoda ilan çürütülebilir bir argüman kanımca.
cok tesekkrler. iki farklı ceza geldi. 2 tane soruştrma ve olay varmış. 2sinide aynı davadamı ayrı ayrı davalarmı açmam gerek?
Yardimci olabilirmisiniz?
Konuyu okuyan abilerim , ablalarim ogrenciyim ben , avukata gidemedim size sordum. Lutfen bilen birileri aciklarmi acaba ?
Yardim edin lutfen cok onemli benim icin iptal davasi acabilirmiyim bu karara yoksa savunma hakkimimi kazanirim sadece idare mahkemesince?
İdare hukuku alanında tecrübeli bir avukata elinizdeki tüm belgelerle giderek profesyonel destek almanızı öneririm. Maddi durumunuz uygun değil ise, barodan destek isteyin. Aralarında maddi ve hukuki bağ bulunan ayrı işlemler bir dilekçede dava edilebilir; ancak somut olayı bir avukatın görmesinde fayda var.