Yazılım İşlerinde Kapora İadesi
Merhaba ben bir yazılımcıyım internet siteleri yapıyorum.Bir müşterime sınav sistemi yapılması konusunda anlaştık 2500 tl karşılığında yapabileceğimi söyledim.
1000 tl kapora aldım ve ben işe başladım işi 40 gün sonunda bitirmeye yaklaştım yüzde 80 bitti gibiydi sonra begenmediler ve kaporasını istediler bende vermeyeceğimi söyledim.Sonra bir kaç düzenleme istediler ben de yaptım.Sonra tekrar dan kapora iadesi istediler.
Şimdi ben işi bitirmeye çok yaklaştım ben den 1000 TL ödemeyi geri istiyorlar benim de 1500 tl alacağım kaldı işi bitirmeye çok yakınım kendisi adalet bakanlığında çalışan bir memur beni bu konuda çok fazla sıkıştırıyorlar benim hiç bir avukat yada danışacağım biri yok şuan napacağımı bilmiyorum.
Ben şimdi kapora idadesi yapmam gerekir mi yada kalan para mı alma imkanım var mı ?
şimdi den teşekkür ederim
Cevap: Yazılım İşlerinde Kapora İadesi
Uğraşınız emeğiniz zamanınız ne olacakmış? Bu bir eser sözleşmesi ve işi yaptığınız kadarına hak kazanırsınız.
Cevap: Yazılım İşlerinde Kapora İadesi
Sonraki işlerinizde bu tarz bir sorun ile karşılaşmamak için bir avukata hazırlatacağınız yazılı sözleşmeyi imzalatmadan işi kabul etmemenizi tavsiye ederim.
Yazılı olmayan anlaşmaların ispatı her iki taraf için de ileride sıkıntılı olabilir.