Avukata verilen Avukatlık ücreti davadan vazgeçmem halinde iade olur mu?

Değerli büyüklerim ben darptan dolayı birini şikayet ettim ve bunun için Avukat tuttum avukata belli bir miktar para ödedim duruşmaya gününe bir ay var ve ben bu davadan çekilmek istiyorum avukata Vermiş olduğum parayı alabilir miyim veya Kısmi bir tutarını geri alabilir miyim Eğer alabilirsem Avukat vermiyorsa neler yapabilirim Şimdiden çok teşekkür ediyorum saygılar

Cevap: Avukata verilen Avukatlık ücreti davadan vazgeçmem halinde iade olur mu?

Alıntı:

mustafa42.89 rumuzlu üyeden alıntı

Değerli büyüklerim ben darptan dolayı birini şikayet ettim ve bunun için Avukat tuttum avukata belli bir miktar para ödedim duruşmaya gününe bir ay var ve ben bu davadan çekilmek istiyorum avukata Vermiş olduğum parayı alabilir miyim veya Kısmi bir tutarını geri alabilir miyim Eğer alabilirsem Avukat vermiyorsa neler yapabilirim Şimdiden çok teşekkür ediyorum saygılar

Şu bilgiyi eklemeyi de unuttum dava kamu tarafından açıldı Avukat sadece vekaletini koydu dosyaya herhangi bir masraf etmedi yani
SM-A310F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Avukatın masraf yapması ne demek ki? Adliyeye ve duruşmaya gidiş geliş masraflarından mı bahsediyorsunuz. Taraflar anlaşsa bile avukat işini yapmış demektir ve avukatlık ücretine hak kazanır. Ceza alması gerekmez ki avukatın vekalet ücreti alması için. Üstelik kamu davasını doğal olarak avukat açmaz savcı açar.

Teşekkür ederim

nekdar ödediniz ve nekadarını geri istiyorsunuz

2000 tl odedim 1000 tl sini almak istiyordum

Avukatınız sizin adınıza şikayeti yaparak ceza davası açılmasını sağlamakla ücretin tamamına hak kazanmıştır.
Davanın hangi mahkemede açıldığını yazmamışsınız, ama avukatlık ücreti, asgari ücret tarifesindeki rakamdan az olamaz. Asgari rakam asliye ceza mahkemesinde 2180 TL +KDV, ağır ceza mahkemesinde 4360 TL +KDV'dir.

Tesekkur ederim oncelikle dosya icerigi linkte var https://www.hukuki.net/showthread.php?t=140791

Avukatlık hizmet sektörüdür, makine parkuru birim fiyatı düşük iş yoktur. sirkülasyon denen bir mantık yok. o parayı istememelisiniz karar sizin, av. arkadaşların kazançları zordur, bir elektrik su doğalgaz ve tel faturalarını hatta yaşamlar giderlerini karşılamak konusunda NAKİT AKIŞI iş sonucuna bağlı geç olduğundan çok zordur. ben av. değilim gördüğüm bu. saygılar