Apartmanda izinsiz ağaç dikilmesi
Merhabalar;
3 sene evvel annemler 15 daireli bir apartmandan yüksek giriş bir daire satın aldılar. Apartmanın duvarlarla sınırları belirli yaklasık 3 metre genişliğinde apartmanı çevreleyen bir bahçesi var. Herkes çam agacı, gül, sarmasık ekstra olarakta üzüm bagı dikiyordu. Ta ki bu seneye kadar. Yaklasık 3 hafta evvel üst kat daire sahibi 3 adet meyve agacını geldi tam balkonumuzun altına dikti. Ailem doğal olarak ilerleyen zamanda hızla büyüyecek bu ağaçları istemediğini meyve agacı harici çam agacı gibi çok büyümeyecek bir agacı dikmesi gerektiğini ilerde hem gün ışıgımızı engelleme acısından hem de çoluk çocugun bu agactan meyve yemek isteyeceği için rahatsız olacagımızı agacı tutmadan söküp baska bi yere dikmesini söylediler. Fakat inatla sökmüyor ve bu sebepten arada husumet oluyor. Bu konuda nereye başvurabiliriz. Hakkımızı nasıl arayabiliriz.
Cevap: Apartmanda izinsiz ağaç dikilmesi
komsuluk hukuku geregince sulh hukuk hakiminin mudahalesi icin dava acma hakkiniz olsa da oncelikle komsu, olmadi yonetim ve diger kat maliklerinden yardim isteyebilirsiniz. sonucta herkese ait ortak alana yonetim kurulu veya daha dogrusu genel kurulun karari olmadan hickimse bir sey yapamaz.
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi