Site içerisinde araç parkı ve ev güvenliği
Herkese merhaba
3 blok ve 20 daireden oluşan bir sitede oturmaktayım. Her blok 2 kattan oluşmakta ve zemin katta her dairenin kendisine ait ayrı ayrı araç girişleri olan kapalı garajları var. Karşı blokta oturan bir şr ev sahibinin 2 aracı var bir aracını garajına park ediyor diğer aracını ise benim balkonumun altına bırakıyor bu durum yaklaşık 4 aydır bu şekilde devam ediyor ve araç bu süre içerisinde hiç kullanılmadı aynı yerde duruyor. Bu durum hem benim balkonu kullanmamı engelliyor hemde evimde hırsızlığa karşı açık tehdit oluşturuyor hemde ben bu durumdan rahatsızım. Araç sahibi kesinlikle konuşulup anlaşılıcak birisi değil bunu denedim ortak kullanım istediğim yere bırakırım diyor. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim mahkeme belediye zabıta vs çok teşekkür ederim
Cevap: Site içerisinde araç parkı ve ev güvenliği
Bu durumun balkonunuzu kullanmanızı nasıl engellediğini anlayamadım.
O kişi aracını çekse, balkonun altına yeniden bir başkasının park etmesine nasıl engel olacaksınız?
Bu durumda güvenliğe yönelik savlarınız da zayıflıyor.
Park yasağı olmayan bir yere park etmek yasak olmasa gerek.
Cevap: Site içerisinde araç parkı ve ev güvenliği
İlk mesajımda tam olarak konuyu açıklayamamış olabilirim şöyle izah edeyim Kat malikleri kurulunda daha önce bu konu koşuldu yaklaşık 3 yıl önce ve balkon altlarına araç park edilmemesi ile ilgili karar alındı 19/20 oy ile eksik olan oyun sahibini tahmin edersiniz evim yerden 2 metre yükseklikte araç balkonun altındayken merdiven gibi yürüyerek eve çıkılabilir bu açıdan güvenlik tehlikesi oluşturuyor. Balkonu kullanamıyorum derken bu balkon küçük çamaşır balkonu çamaşırlarımı astığımda aracın üzerine değiyor. Ayrıca site içerisinde araç park edilicek uygun açık yerlerde var yada site önünde en az 10 araçlık boş yer var ancak bu kişi aracı kar yağmur güneş görmesin diye bu şekilde park ediyor ve bunu yapan tek kişi bu şahış. Bu bağlamda yol gösterebilirseniz sevinirim