Km si oynanmiş araç aldim ve davaya hazirlaniyorum. Yardimlarinizi ve fikirlerinizi bekliyrum
Öncelikle herkese merhaba. Ben yaklaşık olarak 10 gün önce güvenerek ve malesef ekpetrtize sokmayarak 2012 Renoult Clio marka araç aldım.
Bu aracı Rent a Car sahibinin üstünden aldım. Aracı aldığımda aracın km 121.000 deydi ve aracı 10 gün kadar kullandıktan sonra aracımda bir anormallik olduğunu fark ettim.
Bunun üzerine Reno servisine gittim ve aracım 2013 yılında 105.000 km de bakıma girdiği (Yani arada 5 sene var ) öğrendim.
Daha sonra elimde TÜVTÜRK belgesi vardı( Fotoğrafı) ve ben bu belgeye baktığımda araç 65.999 km ile 2016 yılında muayene girdiği ve 2014 yılında ise 40 bin km ile muayene girdiğini öğrendim.
Daha sonra şahısı aradım ve ben bilmiyorum aldığım adam yapmış siz bana dava açın bende ona açıcam dedi.
Yani adam bana bişey olmaz havasında. Renoult servisi biz servise girdiği çıktısını veremiyoruz dedi.
Şimdi benim bu sürecim nasıl olur , aracı geri verebilirmiyim.
Bu davayı kazana bilir miyim . Bu konuda çok mağdurum çok masraf ettim. Yardımcı olursanız sevirim çünkü insan gerçekten bu konulrda desteğe ihtiyaç duyuyor
Saygılarımla
Cevap: Km si oynanmiş araç aldim ve davaya hazirlaniyorum. Yardimlarinizi ve fikirlerinizi bekliyrum
2013 yılında 105.000 ve 2014 yılında 40.000 km'de olduğuna göre bu tarihler arasında aracın sahibi olan kişi sorumlu olur. Sizin aldığınız kişinin size satarken bilip bilmediği ayrıca ispata muhtaç.
Cevap: Km si oynanmiş araç aldim ve davaya hazirlaniyorum. Yardimlarinizi ve fikirlerinizi bekliyrum
Peki ben bu zararlarimi bana satan şahıstan mi alırım veya bu davayi kazanma olasılığım nedir.sureci de buradan yazicagim çünkü insanlar çok kolay dolandırıcılık yapıyor yazık günah ,rızkımızı birakmamaliyiz bunlara
Sorunuzun "Bu gece halı saha maçında gol atma olasılığım ne?" sorusundan bir farkı yok.
Kazanma olasılığınız iddianızı hangi hukuki gerekçelerle temellendireceğiniz, ne şekilde ispatlayacağınız ve hangi içtihatlarla destekleyeceğiniz gibi faktörlere bağlı.