Cevap: Dairemin Altı Bomboş!
Belediye onay vermediği için duvarlar örülmemişse,
orada duvar olmaması gerekiyor demek ki
Projedeyi incelediniz mi orasının daire olarak göründüğünden eminmisiniz?
Üstadım durum şöyle müteahhit daire olarak düşünmüş planlamış binanın kabasını ona göre bitirmiş. Sonradan belediye onay vermemiş buranın boş olması gerekiyor daire yapamazsın demiş, nedenini net olarak bilmiyorum. Belki arsa payı yetmedi net bilgiye sahip değilim neden yapılamadığı hakkında.
Belediyeden onaylı projeyi temin edip inceleyebilirsiniz. Projede orası açık olarak görülüyorsa, müteahhitin projeden sonra hayal edip planladığının bir önemi kalmıyor.
Orası dediğiniz gibi kapatılması projeye aykırı ise, diğer kat maliklerinden talep edebileceğiniz sadece izolasyon olabilir.
Müteahhit firmayla görüştüm emsale girdiği için orayı kapatamadık mecburen açık kaldı, mescit olarak düşündük ama belediye yine de izin vermedi diyor. Dairemin altına dış cephede kullanılan yalıtım malzemesinin aynısı kullanılmış, fakat anlattığım gibi hiç bir faydası yok. Acaba daha sağlam bir yalıtım yaptırsam fayda eder mi? Yoksa illa açıklığı kapatıp duvar örmek gerekir mi?
Alıntı:
Kızılelma0 rumuzlu üyeden alıntı
Acaba daha sağlam bir yalıtım yaptırsam fayda eder mi?
Yoksa illa açıklığı kapatıp duvar örmek gerekir mi?
Bu sorunuz hukuki değil teknik bir soru.
Size verilecek hukuki cevap: Duvar örerseniz ileride imar para cezası ve yıkım kararı ile karşılaşırsınız.
Teknik konuyu başka bir forum için yazmıştım, buraya da kopyala yapıştır yapmışım üzgünüm. 2-3 güne belediyeden mimari projeyi alıp inceleyeceğim, onaylı proje nasıl bakacağım, duruma göre konuyu tekrar gündeme getiririm. Yardımlarınız için teşekkürler.