Mağazanın vergi kaydı ve ruhsatı benim üzerime ama sahibi akrabam. Tüketiciyi dolandırmak ile suçlanıyorum
Merhaba. Başımdan geçen olayi anlaticam lütfen bilgisi olan birisi bana cevap versin.
Mobilya isi yapiyoruz. Magazanin vergisi ve ruhsati benim üzerime ancak sahibi bi akrabam. Beraber is yapiyoruz.
Simdi bi mobilya siparis aldik siparis ödemesi benim adima kayitli banka hesabina yatirildi bende akrabam olan kisiye ödemeyi verdim oda mobilyanin gonderimini yapmadi. Alıcı savciliga sikayette bulunucagini söylüyor ben anlatiyorum derdimi ama hakli olarak anlamiyolar beni akrabami ariyolar oda sizi dolandiran kisi parayi yatirdiginiz kisi beni aramayin diyor. Simdi alici savciliga sikayette bulunursa benim ne yapmam nasil bi yol izlemem gerekiyor. Bu olayida dukkanimiz olarak calistigimiz is merkezinde herkes biliyor. Herkes bi kurus dahi benim almadigimi biliyor. Lütfen yardimci olun. Bu saatten sonra ne olur ne olmaz ne yapabilirim ne yapamam bilmek istiyorum
Cevap: Acil bakarmisiniz lütfen
Alıcıya karşı siz sorumlusunuz.
Dediğiniz gibi dükkan sizin üzerinize ve parayı siz almışsınız.
Alıcı diğer kişinin peşine düşmek zorunda değil. Sizden talepte haklı.
Sizinle akrabanız arasındaki meseleyi ayrıca çözeceksiniz.
lütfen bi yardımcı olurmusunuz yönetici arkadaşlar
Site kayıt akdi gereğince; Konu silmek mümkün değil. Üyeliği silmek mümkün değil. Sadece haklı sebep varsa konuda geçen isim soyisim şeklinde kişiyi veya karşı tarafı hukuken rencide edici bir husus varsa üye adını değiştirebiliyoruz. Talebiniz nedir? Ya da talebinizi http://yardim.hukuki.net adresinden iletiniz (sql hatası şeklinde bir hata iletisi verirse kaale almayınız...)
Yeni üye adınız yavuzum olarak değiştirildi.
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Yeni üye adınız yavuzum olarak değiştirildi.
ilginiz için teşekkürler admin
- - - Updated - - -
Alıntı:
yavuzum rumuzlu üyeden alıntı
yanlız profil linkim hala eski kullanıcı ismimle yayınlanıyor bu kendiliğinden yenisi ile düzelirmi
- - - Updated - - -
Alıntı:
yavuzum rumuzlu üyeden alıntı
yanlız profil linkim hala eski kullanıcı ismimle yayınlanıyor bu kendiliğinden yenisi ile düzelirmi
Kısa zamanda düzelir (sayfayı refresh yani güncellerseniz görürsünüz).
Eh şimdi bizi uğaştırdınız ama sizin de forumda bir katkınız olsun. ŞU bölüme giderek "mobilya alırken dikkat edilmesi gerekenler" diye bir başlık açıp anlatsanız, insanlığa ve hukukçulara yararlı bir şey yapmanız ne güzel olur değil mi_?
Konuya gelince; avukat arkadaşımızın dediğine tamamen katılıyorum. Sıkıntı yaşamamak adına bedeli tüketiciye göndermeniz ileride yaşayacağınız sıkıntılar yüzünden yapacağınız masraflara değer. Akrabaya gelince artık bir mağazası olmadığını kabul ettiğine göre güzelce size ait işinizi nasıl geliştireceğiniz konusuna eğilin derim. Yok biz hala birlikte çalışacağız diyorsanız bundan sonra sipariş gelir, parayı alırsınız, akraba işi teslim eder, tüketici malı kabul eder ve sonrasında tüketici şikayeti süresi olan 1 ay süre geçer işte ondan sonra ona parasını bankadan (elden değil) ödersiniz. Kural bu...
Alıntı:
Kısa zamanda düzelir.
Eh şimdi bizi uğaştırdınız ama sizin de forumda bir katkınız olsun. ŞU bölüme giderek "mobilya alırken dikkat edilmesi gerekenler" diye bir başlık açıp anlatsanız, insanlığa ve hukukçulara yararlı bir şey yapmanız ne güzel olur değil mi_?
haklısınız admin bey katılıyorum :) yanlız işim gereği problem yasamak istemediğimden sizi rahatsız ediyorum sürekli. ama dediğinizi yapıcam
- - - Updated - - -
o akrabam mağazası olmadıgını kabul etmiyor mağaza hala benim ama parayı o arkadaş aldı diyor ve bunu derken eminim hiçte yüzü kızarmıyordur. söz konusu bu ya onun kadar vicdan yoksunu olabilseydim zaten seni tanımıyorum bu dükkan benim der yoluma devam ederdim.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Kısa zamanda düzelir (sayfayı refresh yani güncellerseniz görürsünüz).
Konuya gelince; avukat arkadaşımızın dediğine tamamen katılıyorum. Sıkıntı yaşamamak adına bedeli tüketiciye göndermeniz ileride yaşayacağınız sıkıntılar yüzünden yapacağınız masraflara değer. Akrabaya gelince artık bir mağazası olmadığını kabul ettiğine göre güzelce size ait işinizi nasıl geliştireceğiniz konusuna eğilin derim. Yok biz hala birlikte çalışacağız diyorsanız bundan sonra sipariş gelir, parayı alırsınız, akraba işi teslim eder, tüketici malı kabul eder ve sonrasında tüketici şikayeti süresi olan 1 ay süre geçer işte ondan sonra ona parasını bankadan (elden değil) ödersiniz. Kural bu...
böyle bi yanlışı yapan akrabam dahi olsa daha nasıl onunla birlikte iş yapabilirimki tabiri caizse aç kalıcağımı bilsem yine işim olmaz öyle sahtekar insanlarla. tüketiciye gelince ona kendimden çok üzülüyorum zaten yazık günah belki ne zorluklarla açıyordu dükkanını. buranın adaleti beni sorgular ama ilahi adalette o akrabaylada görüşürüz.