Apartmandaki mantolama ertelenebilir mi?
merhaba bizim apartmanda oturan üst komşumuz daha doğrusu ev sahibi olan ama apartmanda oturmayan komşumuz mantolama yaptırmaya karar vermiş
toplantıya bizi de çağırdı ama babamın sağlık sorunları nedeniyle gidemedik. apartmanda çoğunluk kabul etmiş. sözleşmeyi yapmışlar sözleşme için 3 kişi imza vermiş. işçiler geldi bugün iskeleyi kuracaklar. benim 2 ay sonra üniversite sınavım var babam kalp ameliyatı oldu iç kanama geçirdi ve şimdi de kanser teşhisi kondu benim çalışmak için 2 ayım var sadece onu da apartmandakiler mahfediyor. ben ertelenmesini istedim konuştum uğraşan üst komşuyla ama kendisi bağırarak tersledi apartmandakilerden imza almaya çalıştım konuştuğum birisi kabul etmedi ben gezeceğim banane dedi diğerleri zaten gıcık insanlar inatlar. gürültü yaptıkları için kavga ettik defalarca konuşsam da inadına yardımcı olmazlar. belediyeyi aradım oyala diyorlar. dava açsam param yok öğrenciyim. ailem de borç ödüyor. ama adliyeye gitsem yardımcı olurlar mı? sınavdan ötürü bir hakkım olabilir mi? ya da devlet avukat verip yardımcı olur mu bana bu konuda ?
Cevap: Apartmandaki mantolama ertelenebilir mi?
en yapabileceğiniz şey parayı ödememek olur. ama onuda sizin eviniz kimin üstüneyse ondan alırlar.
ilamsız icra takibi açacaklar. itiraz etmezseniz hemen icraya gelecekler.
itiraz ederseniz iptal davası açıp kazanacaklar. ve mantolama bedelinin % 40 fazlasını sizden icra ile almaya çalışacaklar.
evsahibi üstüne kayıtlı araca veya araclara haciz getirebilir hatta yakalama kararı ile sattırabilirlerde.
evsahibi üstüne kayıtlı 2. bir gayrimenkul veya herhangi bir arsa tarla vs. varsa haczedebilirler.
oturduğunuz ev halinize münasip bir ev değilse evinize haciz koydurup evinizi bile sattırabilirler.
seçim sizin