Maaş hesabina bloke konulur mu
Değerli avukat arkadaşlar sizlere bir şey danışmak istiyorum Lütfen yardımcı olur musunuz ? benim türk telekom şirketine 7 bin tl kadar borcum var. bu borcumdan ötürü icra ve haciz işlemleri için bugün aradılar bana avukat hanımın söylediği söz şuydu bu parayı yarına kadar yatırmazsanız tüm banka hesaplarınıza bloke konulacak içindeki paraları çekemeyeceksiniz ve içeri giren paraları da çekemeyeceksiniz. ben avukat hanıma ayın 5 veya en geç altınsında 25 bın tl lık bir ödeme alacağımı belirttim bloke sadece borcum kadar koyun para gelir gelmez kesilsin veya 1 hafta süre verin ben borcumu yatırayım dedim ama malesef anlaşamadık. bana dediği maaş hesabınıza da bloke koyduracaz ve maaşınızı da çekemeyeceksiniz bu parayı yatırana kadar dedi. Maaşım olmadan ne ev kirası ne başka birşey hiçbirini ödeyemem ki dediğimde bizi ilgilendirmez diye bir cevap aldım. böyle bir şey olabilir mi ne yapmam lazım bir yol gösterir misiniz ?
Bir de sormak istediğim başka bir soru ileri tarihte hesaba gelecek olan paraya bloke konulabilir mi ? Şuan hesaplarımda hiç para yok haftaya bir ödeme alacağım o para blokeden etkilenir mi yoksa sadece borcum kadarı mı etkilenir? lütfen yardımcı olur musunuz.
Cevap: Maaş hesabina bloke konulur mu
200 kişi bakmış cevap veren olmamış. Yok mu kimse ya yardım edebilecek bir öneri bir akıl verebilecek ???
O bayan avukat değildir, banka hesabına borç tutarı kadar haciz konulabilir bloke konulamaz, maaş hesabına ise haciz de konulamaz.
maas haczi bankaya degil maasin 1/4 unun kesilip gonderilmesi icin isyerine gonderilir. ancak banka hesabi maas hesabi olarak kayitli degilse yani mevduat hesabi ise o zaman tum borc icin haciz konabilir.
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Allah sizlerden razı olsun. O kadar rahatlattınız ki içimi anlatamam çok teşekkür ederim sizlere çok sağolun.
İcra mudurlugu araciligi ile alacaklar tahsil edilir.Maaş gelirin yok ise yani SGK li olarak çalıştığın ispat edilirse is yerindeki maaşından 1/4 kesinti yapılır. Buraya Dosya masrafi ve avukatlik masrafida eklenir borcun olur 7.000 den 12-13.00 civari .SGK li değilsen Bankada ki hesabına Bloke gelir.
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi