şahsıma yapılan eft için ilamsız icra takibi
Bir şirketten arkadaşım adına bana 20 000 tl eft gelmişti. bende gelen parayı banka dekontunu yazılı tutar kadar arkadaşıma parayı elden teslim ettim diye imzalattım. daha sonra aralarındaki sıkıntıdan dolayı EFT yi gönderen şirket bana icra davası açmış eft nin açıklama kısmında adım soyadım ve boya ödemesi diye yazmışlar. icra dosyasınada sehven gönderilmiştir diye yazmışlar ben ne diye itiraz edeceğim ve itirazdan sonra hukuki süreç nasıl işler şimdiden yardımlarınız için tesekkür ederim
Cevap: şahsıma yapılan eft için ilamsız icra takibi
7 gun icinde borca itiraz etmezseniz takip kesinlesir ve haciz yapabilirler. icra dairesine bir dilekce verip borca itiraz ediyorum. alacakliya borcum yoktur, ayrica muhatap ben degilim seklinde itiraz etmelisiniz.
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
tesekkür ederim itirazdan sonraki süreç nasıl olur bilgi alabilirmiyim
Onlar da itirazın iptali davası açarlar,
davayı kaybederseniz hesabınıza gelen miktarın yanında icra inkar tazminatı ve dava masraflarını ödersiniz , olay kapanır gider.
Gelen ödeme sizin adınıza ve boya ödemesi şeklinde belirtilmiş.
Bir boya işi yapmadıysanız, satmadıysanız zaten boya ödemesi diye gelen parayı almamanız gerekirdi, almışsınız parayı şimdi olayın benimle ilgisi yok demeniz sizi kurtarmayacaktır.
Onlar da itirazın iptali davası açarlar,
davayı kaybederseniz hesabınıza gelen miktarın yanında icra inkar tazminatı ve dava masraflarını ödersiniz , olay kapanır gider.
Gelen ödeme sizin adınıza ve boya ödemesi şeklinde belirtilmiş.
Bir boya işi yapmadıysanız, satmadıysanız zaten boya ödemesi diye gelen parayı almamanız gerekirdi, almışsınız parayı şimdi olayın benimle ilgisi yok demeniz sizi kurtarmayacaktır.
bu gelen eft yakın bir arkadaşıma komisyon olarak gönderilmişti ben gelen parayı arkadasa verdim ve dekontu parayı alan arkadaşa imzalattım bu şirkete kıbrıstan eft ile para tranferi yapıldı. arkadaş kıbrısa iş karşılığı komisyon olarakta parayı gönderdiler.alacaklı şirket parayı benim adımı ıban numaramı arkadastan temin etmiş vede icrada sehven yatırılmıştır diyor. bu alacaklı şirketin arkadaşa gönderdiği bende proforma faturası ve fiyat teklifleri var
Parayı verdiğiniz arkadaşınızdan bu durumu çözmesini isteyin.
Aksi takdirde sizin havaleyi gönderene geri ödemeniz ve arkadaşınızdan geri almanız gerekir.
Göndermezseniz ne olacağını sayın Erdoğan Kırcalı yazmış.
yani benim iyinetim bana sağlam bir şekilde ders verip kullanmadığım parayı bana ödetiyor gibi
- - - Updated - - -
elimdeki deliller bende bunlar hiçbir işe yaramazmı mesela alacaklı şirketin proforma faturası,fiyat teklifleri,arkadaşın parayı aldığına dair imza, kıbrıstan alacaklı şirkete gelen eft dekontu
- - - Updated - - -
elimdeki deliller bende bunlar hiçbir işe yaramazmı mesela alacaklı şirketin proforma faturası,fiyat teklifleri,arkadaşın parayı aldığına dair imza, kıbrıstan alacaklı şirkete gelen eft dekontu