Nafaka davama karşılık boşanma açtı
Merhaba değerli forum üyeleri.
Eşime açtığım nafaka davama karşılık boşanma davası açtığı için davalar birleştirilecekmiş. Ama ben boşanma davasına itiraz edeceğim.Bu durumda boşanma davası duşerse nafaka davam da bu davayla birleştirildigi için düşmüş mü olacak?
İkinci sorum şu:
Nafaka davam için yetkilendirilen avukatın yetkisi,boşanma davası için avukat yetkilenince sona erecekmiş. Peki ben boşanma davasını düşürtunce nafaka davamla kim ilgilenecek?
Yardım ederseniz çok sevinirim.
Tedbir nafakası davamın 2.duruşmasinda davalar birleşecek denilerek, getirdiğim tanıklar dinlenmedi salona bile çağırılmadım. İtiraz etme hakkım yok mu yani?
Cevap: Nafaka davama karşılık boşanma açtı
Alıntı:
Yenigelin rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba değerli forum üyeleri.
Eşime açtığım nafaka davama karşılık boşanma davası açtığı için davalar birleştirilecekmiş. Ama ben boşanma davasına itiraz edeceğim.Bu durumda boşanma davası duşerse nafaka davam da bu davayla birleştirildigi için düşmüş mü olacak?
İkinci sorum şu:
Nafaka davam için yetkilendirilen avukatın yetkisi,boşanma davası için avukat yetkilenince sona erecekmiş. Peki ben boşanma davasını düşürtunce nafaka davamla kim ilgilenecek?
Yardım ederseniz çok sevinirim.
Tedbir nafakası davamın 2.duruşmasinda davalar birleşecek denilerek, getirdiğim tanıklar dinlenmedi salona bile çağırılmadım. İtiraz etme hakkım yok mu yani?
Boşanma surecinde yoksulluga dusen nafaka baglanır zaten cocukların varsa onlara da tedbiren baglancak tir
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Boşanma Davası sonuçlanana kadar Hakim Tedbir Nafakasına Resen gözetmek zorundadır.Kadın kusurlu da olsa Tedbir Nafakasına Hükmedilir.
Daha önce belirttiğim gibi siz Boşanmak istemeseniz de bu Dava düştüğünde 3 Yıl dolduğu zaman Kusurlu da olsa Boşanılır.
Kim kusurlu olursa boşanılır?
Kimse kendi kusurundan yararlanamaz ilkesi gereğince boşanma davasının reddini isteyip davayı duşurtebilirim.
Ve aynı sebeple 3 yıl dava açamaz.
Evlilik birliğini sarsan sonra da aaa evlilik sarsıldı boşanıyorum diyen kişilerin kusurlu olmasına rağmen dava açma yetkisi olsa da "Kimse kendi kusurundan yararlanamaz ilkesi gereğince" davası reddolunabilir.
Ayrıca benim sorduğum soruya tam olarak yanıt alamadım.
Boşanma davası ile benim nafaka davam birleştiği için,Ben boşanmayı düşürtunce nafaka davam da düşmuş mu olacak?eğer öyle birşey olursa bu haksızlık olur.
O zaman eşini sebepsiz terkeden erkek nafaka davası açılmasını bekleyip davacı davalı olarak boşanma açıp ,eşinin nafaka davasını kendi boşanma davasına ekletip dava düşerse nafakanın düşmesi hilesini yapardı.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Kimse kendi kusurundan yararlanamaz ilkesi gereğince boşanma davasının reddini isteyip davayı duşurtebilirim.
Evlilik birliğini sarsan sonra da aaa evlilik sarsıldı boşanıyorum diyen kişilerin kusurlu olmasına rağmen dava açma yetkisi olsa da "Kimse kendi kusurundan yararlanamaz ilkesi gereğince" davası reddolunabilir.
Boşanma davası ile benim nafaka davam birleştiği için,Ben boşanmayı düşürtunce nafaka davam da düşmuş mu olacak?eğer öyle birşey olursa bu haksızlık olur.
O zaman eşini sebepsiz terkeden erkek nafaka davası açılmasını bekleyip davacı davalı olarak boşanma açıp ,eşinin nafaka davasını kendi boşanma davasına ekletip dava düşerse nafakanın düşmesi hilesini yapardı.
- - - Updated - - -
Tedbir Nafakası Boşanma Davasından ayrıca talep edilebilir.
Boşanma Davası açmasanızda Aile Mahkemesine müracaat ederek eşinizin eve bakmadığını vs yazıp Tedbir Nafakası talep edebilirsiniz.
- - - Updated - - -
Alıntı:
- - - Updated - - -
Tedbir Nafakası Boşanma Davasından ayrıca talep edilebilir.
Boşanma Davası açmasanızda Aile Mahkemesine müracaat ederek eşinizin eve bakmadığını vs yazıp Tedbir Nafakası talep edebilirsiniz.
Teşekkür ederim zaten hazırda açmış olduğum nafaka davam var çok şükür.Ve benim eşim gibi sorumsuz erkeklerin korkulu rüyası bu tedbir nafakası buna eminim.
Güya beni zor durumda bırakıp boşanma davası açmama sebep olacakti ama yeni birini buldum gidiyorum diyen oydu ben de şerefli bir şekilde tam iki senedir evimde onu bekledim. Tedbir nafakası kazandığında yeni aşkitosuna yedirdiği (haram zıkkım olsun ,benim rizkimi yedirdigi kişilerin hepsi verem olsun)bikaç lira kesilince çok zoruna gitti hemen boşanma açtı vah ...
Boşanma ve nafaka davası birleşir boşanma reddolursa nafaka davasında haklıysanız devam eder. Haksızsanız oda ayrı olarak rededilebilir.
Bu konu çok konuşuldu üstüne laf edilmesini mantıklı bulmuyorum. Boşanmak isteyen taraf azimliyse eninde sonunda boşanır . Tabi bu süreçte tedbir nafakasıyla yetinip aynı eziyeti sizde onun kadar çekersiniz. Kusurunuz olmadığı halde sıkılmış boşanmak istiyorsa bırakın boşansın. Bunun bedelini ödeyecek olan kendisidir. Yok boşamıyorum sürünsün diyorsanız kendinizi bir gün boşanmış bulduğunuzda bunca eziyeti niye çektim diyebilirsiniz.
Karşı dava açıp onun bana çektirdiği çileleri delillerim ile şahitlerim ile ispat edersem benim davam kabul olunup onunki reddolunur mu?
Bazı dava sonucu örneklerine baktım ,usulüne göre açılmayan dava olduğu için kadının açtığı karşı dava reddolunmuş,harç ödediği halde .Bu usul nedir ki ?Avukat ile dava açıyor herkes ,nasıl bir yanlışlık yapılmış ki davası reddolunmuş anlamadım .
Artık çile çekmeye niyetim yok bedelini ödeyecek hukuken
O bedel de nafaka,
Bir yumurtaya 50kurus, bosanmaya aylik 300-400tl nafaka, maliyeti bu sonucta.
Insan omur boyu yumurta yiyebilir, nafaka da bir gun mutlaka olmasi gerektigi gibi sureli- sinirlu hale getirilir. O zaman da yillarca nafaka odeyecek olanlarin hukuk savasi baslayacaktir yeter artik evlendigimde 19 yasindaydim bosandigimda 21, yas oldu 51 artik nafaka odemek istemiyorum diyecekler.
bir kaç nikah salonuna şurdan bir kaç konuyu yazdırıp duvara asıp sosyal deney yapasım var.