Kıdem Tazminatı Hesaplaması Hk.
Merhabalar,
Çalıştığım iş yerinden askerlik sebebi ile ayrılacağım. Tazminat hesaplamalarını internetten baya araştırdım ancak bazı konuları netleştiremedim açıkçası. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Toplam çalışma : 5 yıl 8 ay (360*5+240=2040 gün) olarak hesaplıyorum.
Maaş BRÜT : 2.600 TL
Aylık Prim BRÜT: 300 TL
TİCKET : 470 TL
Yıllık Prim BRÜT: 10.000 TL (her sene şubat ayında yatmakta olup bu yıl yatan milktar)
BES : 100TL (İşveren tarafından yapılan BES ben hiç yatırmıyorum sadece onlar yatırıyorlar. Hakediş süresi 3 yıl henüz hakkedişim yok 10 aydır yatıyor)
Şimdi şirketin muhasebe müdürüne ayak üstü sordugumda ticket'ları hesaplamadıklarını söyledi. Ancak netten araştırdığımda bu bilgiler ışığında ;
2.600(maaş)+300(aylık prim)+470(ticket)= 4.370 TL
Yukarıdaki şekilde hesaplanması gerektiğini öğrendim. Ancak yıllık prim ve BES konusunda da farklı fikirler var. Bunlar tazminat hesaplamasına dahil edilir mi? Ayrıca tazminatı almak için sanırım bir kağıt imzalamam gerekiyormuş aldığıma dair. Eksik hesaplama yapıldığını düşündüğümüzde bu kağıdı imzalamalı mıyım?
Cevap: Kıdem Tazminatı Hesaplaması Hk.
Henüz kimse cevap vermemiş gerçi ama şöyle bir şey öğrendim. Bazı firmalarda yemek ücretleri ticket karta yatsa bile bordro'nun bir bölümünde görünüyor. Benim bordro'da ise karta yatan yemek parası görünmüyor. Bu bir anlam ifade eder mi?