Eşim bosanmak istiyor fakat ben istemiyorum
Merhabalar,
Eşimle yurtdisinda yaşıyoruz. Evliliğimiz Türkiye de gerceklesti. evlendigimizde ben hamileydim. Bir çocuğumuz var. Eşim 1 yılı aşkın bir süredir evli bir kadınla birlikte. Bu kadın da eşim de evli olduklarını biliyorlar. Hatta bu kadının kocasını ben de eşim de tanıyoruz. Eşim bir yıldır bana turlu baskilarla bosanmayi kabul etmem icin eziyet ediyor. Yurtdışında tek başıma olduğum ve hasta olduğum için bakicimiz vardı, evden gönderildi, maddi ve psikolojik siddet goruyorum. Ac kalmayacak kadar parayla gecinmeye calisiyorum. Kendisinin birkac sirketi var ve varlikli bir is adamı. 1 ay önce evi terketti ve turkiyede dava acacaginden şüpheleniyorum.
1-Mahkemeye hamile kaldığım için evlendiği şeklinde beyan verirse ne olur? (Herkese bu yalanı soyluyor)
2- Ben eşimi seviyorum, boşanmak istemediğimi belirtirsem ne olur?
3- Mahkemede eşimin beni aldattığını belirtirsem bu benim aleyhime mi döner boşanmak istemedigim için?
4-Mahkeme aile terapisine yönlendirir mi?
5-Maddi olarak tüm imkânlarımı elimden alırsa yapabileceğim bir tedbir var mi? Boşanmak istemedigim için nafaka gibi bir talepte bulunmakta tereddutluyum.
Daha çok fazla soru işaretim var ama şu anda en çok beni düşündüren bunlar. Bebek yaşta bir cocugun aile ortami olmadan buyumesi fikri beni kahrediyor. Yuvami kurtarmak icin elimden geleni yapmak istiyorum.
Çok teşekkürler.
Cevap: Eşim bosanmak istiyor fakat ben istemiyorum
Siz istemedikçe boşanamaz .Yada uzun sürer .O yalan dediğiniz şeylerin zıttını da siz söyleyin çocuk var diye evlendim diyorsa evlendiğimiz için çocuk var diyebilirsiniz...
Sizi aldattiğini söylemeniz aleyhinize olmaz bence aldattığı halde seviyor ve evliliginizi koruyor olmak isteyebilirsiniz en doğal hakkınız. Hatta sizi boşamakta israr ederse çekişmeli veya anlaşarak boşanip aldattığı için tazminat talebinde bulunabilirsiniz.
Bunlar benim etraftan gözlemlediğim olaylara bakarak çıkardıklarımdır. Hukuki olarak yanlış birşey demiş de olabilirim ama ben eşimi boşamiyorum dedim ve boşanamadı öyle kolay değil yani rahat olun
- - - Updated - - -
Siz istemedikçe boşanamaz .Yada uzun sürer .O yalan dediğiniz şeylerin zıttını da siz söyleyin çocuk var diye evlendim diyorsa evlendiğimiz için çocuk var diyebilirsiniz...
Sizi aldattiğini söylemeniz aleyhinize olmaz bence aldattığı halde seviyor ve evliliginizi koruyor olmak isteyebilirsiniz en doğal hakkınız. Hatta sizi boşamakta israr ederse çekişmeli veya anlaşarak boşanip aldattığı için tazminat talebinde bulunabilirsiniz.
Bunlar benim etraftan gözlemlediğim olaylara bakarak çıkardıklarımdır. Hukuki olarak yanlış birşey demiş de olabilirim ama ben eşimi boşamiyorum dedim ve boşanamadı öyle kolay değil yani rahat olun
Evlenmeden önceki kusurları kabul etmiştir.
Hamile imiş haberim yoktu dese Bir yıl süre neden beklemiştir.
kusur süresi 6 aydır ögrendiği Tarihten itibaren 6 Ay içinde Dava açmamış ise affetmiş sayılır.
Eşinizi sevsenizde sevmesenizde Boşanmak istemesenizde Dava açtıktan itibaren 3 yıl dolduğunda kusurluda olsa Boşanır.
Yurt dışında Kanun nasıl bilmiyorum ama Türkiye de Noter kanalı ile veya Aile Mahkemesine Baş vurduğunuzda 6 Ay eve gelmez ise Kusurlu Sayılarak Hakim Boşanmaya Karar verir.
Aile Mahkemesine Mahkemesine Müracaat ederek Tedbir Nafakası Talep edebilirsiniz.Bunun için Boşanmanıza gerek yoktur.
- - - Updated - - -
Evlenmeden önceki kusurları kabul etmiştir.
Hamile imiş haberim yoktu dese Bir yıl süre neden beklemiştir.
kusur süresi 6 aydır ögrendiği Tarihten itibaren 6 Ay içinde Dava açmamış ise affetmiş sayılır.
Eşinizi sevsenizde sevmesenizde Boşanmak istemesenizde Dava açtıktan itibaren 3 yıl dolduğunda kusurluda olsa Boşanır.
Yurt dışında Kanun nasıl bilmiyorum ama Türkiye de Noter kanalı ile veya Aile Mahkemesine Baş vurduğunuzda 6 Ay eve gelmez ise Kusurlu Sayılarak Hakim Boşanmaya Karar verir.
Aile Mahkemesine Mahkemesine Müracaat ederek Tedbir Nafakası Talep edebilirsiniz.Bunun için Boşanmanıza gerek yoktur.
Eşimin tüm olumsuzluklarına rağmen tam bir buçuk senedir hatasını anlamasını bekleyip sadece tedbir nafakası davası açmakla yetindim.
Eğer eşiniz ile devam etmek istiyorsanız boşanma davası yerine tedbir nafakası davası açmak size iyi olacaktır.
3 yıl 5 yıl bile sürebilir. Sizinle evlenip hayatınızı böyle içi boş sebepler ile mahvetmiş madem boşanmayın hanfendi
- - - Updated - - -